Maksimum Haber 2022 - 1-2-3-4 kişilik ailelere PTT'den 2.500 TL ödeme verilecek! e-Devlet'ten başvuru onayı alan kazanacak! TC Kimlik ve faturayla...

Devlet tarafından yapılan destek ödemeleri dar gelirli ailelere birçok konuda yardımcı oluyor. Özellikle kış aylarının gelmesiyle doğalgaz yardımı hakkında araştırmalar hız kazandı. E-devlet üzerinden yapılan başvuruyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemesi yapılıyor. PTT üzerinden alınacak olan yardımlar için birçok detay merak ediliyor. Son olarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan doğal gaz yardımları ne zaman verilecek sorusunu açıkladı. Peki, doğalgaz yardımından nasıl yararlanılır? İşte merak edilenler!

 

Devlet taradından maddi açıdan yetersiz olan kişilere özel destek yardımları veriliyor. Özellikle kış ayının yaklaşması ve havaların soğumasıyla birlikte doğalgaz desteği oldukça merak ediliyor. Ödemeler hak sahibinin PTT kartına yatırılıyor. İşte doğalgaz desteği ve Aile Bakanlığı'nın vermiş olduğu diğer destekler hakkında merak edilenler haberimizde!

 

DOĞAL GAZ YARDIMI HESAPLARA NE ZAMAN YATIRILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada; "Doğal gaz yardımının 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi bu hafta içinde gerçekleştirilecektir." İfadelerini kullandı.

 

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakan Derya Yanık, Doğalgaz yardımı başvurularının 5 Eylül tarihi itibariyle başladığını duyurdu.

Doğalgaz Tüketim Desteği'ne 'https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyalhizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresinden başvuru yapılabilecek.

 

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğalgaz yardımı hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Doğalgaz tüketim desteğinde yeni başvuru döneminde kiracıları da kapsama aldık ve hane başına destek oranını 900-2500 TL arasında olarak belirledik.'' ifadelerini kullandı.

 

KİRACILAR DA DESTEKTEN FAYDALANABİLİYOR

Doğal Gaz Tüketim Desteği programından daha fazla hanenin yararlanması için yeni düzenlemeler de yaptıklarını belirten Bakan Yanık, şunları kaydetti:

"İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde kış dönemine ilişkin başvurular başladı. Önceki dönemimiz içerisinde yer almayan kiracılarımızı da destek kapsamına aldık. Bu doğrultuda başvuru şartları uygun olan ev sahibi veya kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde hanelerde yaşayan vatandaşlarımız destekten yararlanabilecek."

 

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Doğalgaz tüketim desteği için geçen sene belirlenen şartlar ve nereden başvurulacağı bilgisi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık şu açıklamalarda bulunmuştu. Bu yılda bu şartların geçerli olacağı öngörülüyor.