2023'te Kimlik Yenileme Nasıl Yapılacak! Kimlik Yenileme İşleminde Yeni Dönem! Kimlik Yenileme İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

2023 KİMLİK YENİLEME ÜCRETLERİ NE KADAR?

KİMLİK YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

2023 KİMLİK KARTI YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER

Yeni yılın gelmesiyle Türkiye’de birçok ücrette artışa gidildi. Maaş ve ücretler artarken aynı zamanda birçok resmi belgenin ücretlerinde de artışa yaşandı. 2023 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranının yüzde 122,9 oranında hesaplanmasıyla yeni ücretler belirlendi.

2022 yılının son günlerinde Nüfus Müdürlüklerinde randevu bulamayan vatandaşlar ise kimlik yenileme işlemlerini mecburen 2023 yılına sarkıtmak zorunda kaldı. Yasal sürenin de sona ermesiyle yeni çipli T.C. kimlik kartının eski kimlikler ile değiştirilmesi gerekecek.

2023 KİMLİK YENİLEME ÜCRETLERİ NE KADAR?

 

Yeni yılda girilmesiyle beraber kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaport harç ücretleri gibi birçok kalemde ücret artışına gidildi. Yeniden değerleme oranının yüzde 122,9 olarak belirlenmesinin ardından artan ücretler kapsamında yeni yılda kimlik çıkaracak kişiler yeni tarife üzerinden ödeme yapacaklar.

Geçtiğimiz 2022 yılında yeni kimlik kartı ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli 37,50 TL olarak uygulanıyordu. Kayıp nedeniyle yapılacak kimlik kartı çıkarma işlemlerinde ise 75 TL ödenmesi gerekiyordu. 2023 yılında ise kanunu bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 83 TL bedel ödenecek. Kimlik kartı kayıp bedeli ise bu kapsamda 166 TL olarak belirlendi.

KİMLİK YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Türkiye Cumhuriyeti yeni kimlik kartı çıkarmak isteyen vatandaşlar Nüfus Müdürlükleri üzerinden işlem yapacaklar. Bu kapsamda ‘’randevu.nvi.gov.tr’’ adresi üzerinden veya Alo 199 hattını arayarak randevu oluşturulması gerekmektedir. Randevu sonrasında ilgili tarihlerde nüfus müdürlüklerine gidemeyecek olanların mağduriyet yaşanmaması açısından aldıkları randevuyu randevu aldıkları adreslerden iptal etmeleri gerekmektedir.

2023 KİMLİK KARTI YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

 

2023 yılında yeni kimlik kartı çıkaracak vatandaşların nüfus cüzdanı, aile cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi ile 2 adet biometrik fotoğraf ile başvurularını yapmaları mümkündür. 2023 yılında kimlik kartı yenileme tarihi 31 Aralık olarak belirlendi. 10 sene geçerlilik tarihine sahip kimlik belgelerinin ilgili süreler içinde yenilemesi gerekecektir. Belirlenen süreler içinde kimlik yenileme işlemlerinin yine nüfus müdürlükleri üzerinden yapılması gerekmektedir.