Altın Piyasası Uzamanındın Dikkat Çeken Tahmin! Gram Altın O Seviyelere Çıkacak! Altın Yatırımcısı Takipte!

ONS ALTIN 8 AYIN ZİRVESİNDE!

GRAM ALTIN YÜKSELECEK Mİ?

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altın piyasaları 2023 yılına hareketli başladı. Ons altın fiyatlarının 8 ayın en yüksek seviyesine gelmesiyle gram ve çeyrek altında da hareketlilik görüldü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise altın hakkında kritik tahminlerini paylaştı.

Piyasalar önceki gün ABD’den gelecek enflasyon verilerine odaklanırken, gram altın fiyatları yukarı yönlü hareketiyle dikkat çekti. Altın yatırımcıları ise 2023 yılında altında nasıl bir hareketlilik yaşanacağını merak etmeye başladı. Uzmanlardan gelen yeni altını tahminleri ise şimdiden çokça konuşulmaya başladı.

ONS ALTIN 8 AYIN ZİRVESİNDE!

 

Küresel piyasalarda 2023 yılı itibariyle altın fiyatları yukarı yönlü hareketiyle dikkat çekti. 8 ayın zirvesine ilerleyen ons altın fiyatı sonrasında gram ve çeyrek altında da benzer bir hareketlilik görüldü. Finans Analisti İslam Memiş ise altında son durum hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

ABD enflasyon rakamlarına odaklanan piyasalarda yavaşlama olduğunu göstermesi beklenen veriler sonrasında pozisyon alandı. Önceki gün 8 ayın en yüksek seviyesinde ilerleyen ons alton fiyatı 1.888 dolar seviyelerine kadar ulaşmayı başarmıştı.

GRAM ALTIN YÜKSELECEK Mİ?

Ons altın fiyatlarında hafta başından itibaren görülen hareketlilik sonrasında benzer bir seyir gram altında da takip ediliyor. Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği verilere göre önceki gün 1.140 lira seviyelerine kadar yükselen gram altın tarihi zirveye ulaşmasının ardından dikkat çekti.

ABD’den gelen enflasyon verileri ve diğer haberler sonrasında 13 Ocak Cuma günü itibariyle haftanın son işlem gününde 1.144 TL seviyesinde güne başlayan gram altın hakkında uzmanların tahminleri de gelmeye başladı. Ekonomist İslam Memiş’e göre, resesyon, spekülasyon ve jeopolitik unsurlar nedeniyle beklentilerinin yüksek olduğu aktarıldı. Gram altının uzun vadede 1.300 – 1.400 TL rakamlarının konuşulabileceği ifade edildi.

GRAM ALTIN NE KADAR?

 

13 Ocak Cuma gününe 1.144 lira seviyesinde başlayan gram altın, 1.896 dolar seviyesinde seyreden ons altın ile benzer bir hareket gösteriyor. Ons altına ilişkin senaryolarını da aktaran İslam Memiş, genel görünümde fiyatların 2.300 dolar kadar çıkmasını beklediğini aktardı.