Bu Gruptaki Memurlara Çifte Zam Müjdesi Verildi! 15 Ocak'ta Hesaba Geçecek! 10 Bin TL'yi Aşıyor!

15 OCAK’TA ZAMLI MAAŞLAR HESAPLARA GEÇECEK!

YÖNETİCİ MEMURLARA EK ZAM 10 BİN LİRAY GEÇİYOR!

Yeni yılda memur ve emekliye uygulanacak maaş zammının belli olmasının ardından diğer birçok ücrette de artışa gidildi. Milyonlarca kişi zamlı maaşlarını almak için gün saymaya devam ediyorlar. Memur ve emekli maaş zammının yanı sıra ek gösterge düzenlemesinin de yürürlüğe girmesiyle ilgili grupta yer alan memurların çifte zamlı maaş alması sağlanacak.

 

Söz konusu düzenleme kapsamında il müdürü ve daire başkanı üstündeki yönetici pozisyonlarında görev yapan memurlara ek zam öngörülüyor. Ek zam tutarının 1.730 TL ile 10.700 TL arasında değişeceği aktarıldı.

15 OCAK’TA ZAMLI MAAŞLAR HESAPLARA GEÇECEK!

 

Memur ve emeklilere 2023 yılı için yüzde 30 oranında zam yapılmıştı. Bu zamma ek olarak bazı kamu kesiminde ayrıca yeni düzenlemeler ile maaş ve tazminat iyileştirmeleri de yapıldı. Yeni zamlarla beraber en düşük emekli maaşı 5.500 TL olurken, en düşük memur maaşı ise 11 bin 848 liraya kadar yükseldi.

Bu ücretlere ek olarak ek gösterge düzenlemesi kapsamında geçen yıl atılan bir adım dikkat çekti. Üst yönetici memurların çifte zam almasını sağlayacak düzenleme kapsamında, 60’ıncı madde ile yönetici pozisyonundaki memurların 15 Ocak 2023’ten itibaren ek maaş artışından yararlanması sağlanacak.

YÖNETİCİ MEMURLARA EK ZAM 10 BİN LİRAY GEÇİYOR!

 

Ek gösterge düzenlemesinin ilgili maddesinde ek zam tutarının 1.730 TL’den 10. 700 TL arsında değiştiği aktarılıyor. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanı, TBMM Başkanlığı Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri için bu oranların 5.850 TL olacağı iddia ediliyor.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı, il valileri, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri ve özelleştirme idaresi başkanı için belirlenen ek zam ise 5.330 lira olarak hesaplanıyor. Bu kapsamda diğer pek çok farklı kurumda yöneticilik pozisyonunda yer alan kişi için yüksek ücretler öngörülüyor. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerde görev yapan il müdürü, bölge müdürü, il emniyet müdürü, il müftüsü, vergi dairesi başkanları ise 2 bin 600 lira ek zamdan faydalanabilecek.