Emekli zammı sonrası SSK, Bağkur emekli maaşı hesaplama ekranı.. Ne kadar emekli maaşı alırım?

Emekli memur maaş zam oranının açıklanmasının ardından emekli maaş sorgulama hesaplama yoğun ilgi görüyor. Aralık ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından emekli ve memur maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağı aktarılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada zam oranının yüzde 30'a çıkarılacağını duyurdu. Peki, emekli maaşı nasıl hesaplanır?

Milyonlarca vatandaş emekli maaşını hesaplamak için internet üzerinden araştırmalarına hızla devam ediyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz. En düşük emekli maaş tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz." ifadelerini kullandı. 4A emekli maaşı sorgulaması SGK üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. 4B emekli maaş hesaplama işlemi ise e-Devlet üzerinden yapılıyor. İşte sorgulama ekranı ve detaylar...

 

Emekli maaşı nasıl hesaplanır? 

Emekli maaş tutarları, SGK'nın hizmete sunduğu robot aracılığıyla kolayca hesaplanabiliyor. Ancak, aylıklara Ocak ayı güncellemesinin gelmesiyle beraber, https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ üzerinden uygulayamaya giriş yapıldığında '2023 yılı Ocak dönemi aylık artışı verileri sisteme yükleninceye kadar uygulama geçici olarak kapatılmıştır.' uyarısıyla karşılaşılıyor. Yapılan zam, maaş hesaplama ekranına da yansıyacak.

SGK kapsamında sigorta sistemi 4A, 4B ve 4C olmak üzere üçe ayrılıyor. Bu noktada çalışılan sigorta sistemi, ödenen primler hesaplanırken prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş faktörleri dikkate alınıyor.

SGK HESAPLAMA EKRANI-TIKLAYINIZ

 

 

 

 

4A çalışanları için emekli maaşı hesaplama

4A SGK emeklisi vatandaşların emekli maaşlarını hesaplamak isterken yapması gereken tek işlem “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlamak. Emekli maaşınız çalıştığınız devre boyunca yatırdığınız primlerle orantılı olarak hesaplanır.

4A MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

 

4B çalışanları için emekli maaşı hesaplama

4B Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar ise e-Devlet sistemine giriş yaparak kolayca alacakları maaş tutarını görüntüleyebilirler. Bu işlem için hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B Emekli Maaşı Hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçeneklerini seçmeniz gerekmektedir.

4B MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

 

4C çalışanları için emekli maaşı hesaplama 

4C emeklisi olan vatandaşlar da uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ veya e-Devlet sistemine giriş yaparak maaş tutarını öğrenebilir. Bunun için açılan ekrandan istenen bilgileri eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

4C MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ