KPSS sınav tarihleri açıklandı! 2023 KPSS başvuru günleri ne zaman?

KPSS ne zaman sorusu gündemdeki yerini aldı. Adaylar KPSS sınav tarihleri ve başvuru tarihleri için araştırma yapıyor. Her yıl büyük ilgi gören KPSS sınavlarının günleri belli oldu. Peki 2023 KPSS başvuru ve sınav tarihleri ne zaman? KPSS lisans, önlisans, ortaöğretim, ÖABT başvuru ücreti ne kadar, başvuru nasıl yapılır?

 

2023 Yılı ÖSYM takvimi açıklanmaya başladı. İlk olarak YKS açıklamasında bulunan ÖSYM, adayları arayışa geçirdi. Bu yıl KPSS sınavlarına hazırlananlar, KPSS başvuru tarihi ve başvuru ücreti hakkında bilgi arıyor. Peki KPSS lisans, önlisans, ortaöğretim, ÖABT başvuru ücreti ne kadar, başvuru ve sınav tarihleri ne zaman? Gözler ÖSYM'de...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2023 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi ile ilgili açıklama yaptı.

Ersoy, "Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da, 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak.
 

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek.

KPSS sonuçları ise 25 Ağustos'ta duyurulacak" dedi.

Ersoy, "Deprem sebebiyle afet bölgesi olarak ilan edilen 11 il ve bir ilçemizde ikamet eden, buralardan deprem sonrası başka il ve ilçelere göç eden tüm adaylarımızdan sınav ve başvuru ücreti alınmayacak" açıklamasında da bulundu.

 

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ 2023 NE KADAR? 

Bu yılın KPSS başvuru ücreti henüz açıklanmadı. ÖSYM, KPSS başvuru kılavuzunu yayımladığında başvuru ücreti de belli olacak.