Maksimum Haber 2022 - AHBAP Platformu Üniversite burs başvuruları başladı! Burs ücreti ne kadar, başvuru şartları neler?

AHBAP Üniversite burs başvuruları alınmaya başladı. İhtiyaç sahibi öğrenciler, internet üzerinden gerekli belgeleri kuruma ileterek başvurularını gerçekleştirebiliyor. Yapılan açıklamaya göre son başvuru tarihi 21 Ekim olarak belirlendi. Burs almaya hak kazanan öğrencilere 9 ay boyunca eğitim yardımı yapılacak. Peki AHBAP burs başvurusu nasıl yapılacak? İşte AHBAP burs başvuru şartları…

 

Ünlü şarkıcı Haluk Levent tarafından kurulan AHBAP Derneği, üniversite öğrencilerine burs yardımı yapmaya devam ediyor. Geride bıraktığımız 2021 yılında ihtiyaç sahibi 500 öğrenciye 6 bin TL burs desteği sağlamıştı. AHBAP’tan yayınlanan yeni duyuruya göre 300 üniversiteliye daha burs imkanı sağlanacak. Burs başvurularından sadece başvuru şartlarını taşıyan öğrenciler faydalanabilecek. İstenilen belge ve bilgileri kuruma ileten ve yapılacak değerlendirme sonrası burs almaya hak kazanan adaylara ödemeleri yapılacak. Peki 2022 AHBAP burs başvurusu nereden, nasıl yapılacak? İşte bursa ait bilgiler…

 

AHBAP 300 ÖĞRENCİYE BURS VERECEK!

 

AHBAP’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada üniversite öğrencilerine yönelik 2022-2023 eğitim öğretim yılı burs başvurularının başladığı duyuruldu. Başvuru işlemleri 14-21 Ekim tarihleri arasında ahbab.org adresi üzerinden gerçekleştirilecek. AHBAP bursu için toplam kontenjan 300 olarak belirlenirken burs almaya hak kazanan öğrencilere toplam 9 ay boyunca ödemeleri yapılacak.

 

AHBAP BURS ÜCRETİ NE KADAR?

 

AHBAP’ın yayınladığı duyuruda 2022-2023 burs ücretine yönelik bir bilgilendirme yapılmadı. 2021 yılında üniversite öğrencilerine aylık 600 TL burs desteği sağlanmıştı. Başvuru sürecinde adaylardan gerekli belgeleri internet üzerinden sisteme yüklemesi talep ediliyor.

     Adaylardan başvurusu sürecinde mezun olunan lise, diploma puanı, ÖSYM başarı sıralaması, eğitim düzeyi, eğitim alınan üniversite, genel başarı ortalaması, aileye ait toplam gelir, aileye ait toplam gider ve burs alınan diğer kurum bilgileri isteniyor.

 

AHBAP BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 

Burs başvurusu yapabilmek için öğrencilerin ilk olarak AHBAP’ın resmi internet sayfası olan ahbab.org. adresinde üyelik oluşturması gerekmektedir.

Son başvuru tarihi olan 21 Ekim’e kadar adaylar hesaplarını oluşturarak gerekli bilgilerini kuruma iletmelidir. Son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular geçersiz olacaktır.