Maksimum Haber 2022 - Çocuğu Olan Ailelere 1-2 çocuğa 350 TL, 3. çocuğa 450 TL para yardımı müjdesi!

Devlet her yıl olduğu gibi 2022 yılında da ihtiyaç sahibi ve yoksul ailelere gıda yardımı, erzak yardımı, odun ve kömür yardımı, giysi yardımı gibi yardımlarda bulunuyor. Çocuğu olan aileler de unutulmadı. Bu kapsamda yeni bir destek programı açıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Destek Bileşeni Projesini hayata geçirdi. Böylelikle muhtaç ailelerin çocukları için maddi yardımda bulunulacak. 1-2 çocuğa 350 TL, 3. çocuğa 450 TL para yardımı müjdesi!

BAKAN YANIK'TAN ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ AÇIKLAMASI

Bakan Yanık, sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara ilişkin ilave destek sağlayacaklarını belirterek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

ÇOCUK DESTEK PAKETİ YARDIMI NE KADAR?

"Çocuk Destek Bileşeni" kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini belirtti. 

​​​​​​​

Bakan Yanık, “Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız” dedi. 

​​​​​​​

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Çocuk destek bileşeni yardımı başvuruları e-Devlet veya Sosyal Yardışlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla alınacak.

ÇOCUK YARDIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.