Doğalgaz yardım başvuru ekranı !! 900 - 2500 TL Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir, ne zaman ödenecek?

Doğalgaz yardımı ne kadar? Kimler, nasıl başvuru yapabilecek? Kış aylarının gelmesi ile birlikte doğalgaz desteğinden faydalanmak isteyenler desteğin ayrıntılarını araştırıyor. Peki, doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

 

DOĞALGAZ DESTEĞİ ARTIRILDI!

 

 

Kabine Toplası'nın ardından gündeme dair birçok konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan doğalgaz desteğine de değindi. İşte açıklamadan satırbaşları:

''Biz sosyal destekleri sadece yoksullara değil hak ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza verildiği anlayışla sistemi sürekli geliştiriyoruz. Bu kapsamda doğalgaz tüketim desteğidir. Şubat ayından itibaren başvuruları alınmaya başlayan bu desteğin ilk ödemelerini 311 bin haneye yapmıştık."

 

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLAR 

 

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşların faydalanacağı belirtien yardıma aynı zamanda ev sahiplerinin yanı sıra kiracılar da başvuruda bulunabilecek. Kronik rahatsızlığı bulunan veya yaşam destek cihazına bağlı bulunanlar da başvuru yapacak.

 

 

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? 

 

Bakan Yanık, Doğal Gaz Tüketim Destek Programı kapsamında başvuruların e-Devlet üzerinden sürdüğünü ifade ederek, “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan ‘Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’ ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek.

Bu kapsamda hali hazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız” dedi.

Doğalgaz Tüketim Desteği’ne https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden başvuru yapılabilecek.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ