Maksimum Haber 2022 - İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencileri Müjde !! Okuyan tüm öğrencilere 1611 TL maddi yardım sağlanacak!

Öğrenciler Elinizi Çabuk Tutun! Devlet, 1. 611 TL Geri Ödemesiz Para Yardımı İçin Başvuru Ekranı Açtı... Her Ay Karşılıksız Ödeme Var!!

Tüm öğrencilere 1611 TL yardım başvurusu nasıl ve nereden yapılır soruları yoğun olarak merak ediliyor. Devlet yardıma ihtiyacı olan ve ekonomik koşulları iyi olmadığı için eğitim alamayan çocuklara özel yardımlar sunuyor. Bu yardım seçeneklerinden biri de nakdi yardım kapsamında olan SED projesidir. 

SED yardımlarına ihtiyaç sahibi aileler, çocuklarının eğitimi ve temel ihtiyaçlarını karşılayamayan aileler başvuru yapabilir.

SED başvurularını direk kaymakamlıklara bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden dilekçe ile yapabilirsiniz.

Ek olarak e-devlet üzerinden başvuru yapmak istiyorsanız da şu adımları takip edebilirsiniz;

E-devlet şifrenizle giriş sağlayın.

Arama çubuğuna ise ‘’Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’’ yazın.

Ardından çıkan seçenekler arasından Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu kısmına tıklayın.

Sonraki adımda ise ekranın sağ üst alanındaki ‘’yeni başvuru’’ kısmına tıklayın.

Başvuru formunda talep edilen tüm bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girerek başvurunuzu tamamlayın.

 

Öğrencilere SED Yardımı 2022

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen SED yardımları; ekonomik anlamda zorluk yaşayan dar gelirli ailelerin çocuklarına, kendi kendilerine bakabilecek seviyeye gelene kadar hem ekonomik destek hem de psiko-destek olarak biliniyor.

 

 İnstagrama katılıp konu ile ilgili en güncel ve hızlı gelişmelerden haberdar olabilirsiniz Ve sohbet bölümünde sorularınızı sorabilirsiniz.

SED yardımları kendi içerisinde geçici ekonomi destek ve sürekli ekonomik destek olacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Geçici ekonomik destekte yılda bir kez ya da iki sefer yapılırken; süreli ekonomik destekte belirli bir süre için her ay gündeme gelmektedir.

Çocukların aile içi sorunlarının çözüme kavuşturulması, okul zamanlarında daha uyumlu bir şekilde varlık gösterebilmeleri, kriz durumlarında da sorunları yönetebilmeleri adına destek verilmektedir.

 

Öğrencilere SED Yardımı Başvuruları 2022

İlkokuldan başlayarak ortaokul, lise ve üniversiteye kadar eğitim gören öğrencilere aylık 1417 lira para yardımı yapılacak. SED başvurusu için tüm işlemler E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine de şahsen veya dilekçeyle de başvuru yapılabilmektedir.

     Devlet tarafından verilen eğitim yardımlarına ek olarak ise her lise ve üniversite öğrencisi için aylık 1417,47 TL. ve ortaöğretim öğrencisi için aylık 1259 TL, ilkokul öğrencisine ise aylık 1181,23 lira yardım parası verilecektir.