Maksimum Haber 2022 - Milyonlarca ev hanımına devlet desteği !!

Milyonlarca ev hanımına müjde! Ev hanımlarına Aile Bakanlığı’ndan 1.100 TL karşılıksız ödeme desteği.

Milyonlarca ev hanımına müjde! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan destek geliyor. Ev hanımlarına 1.100 TL karşılıksız ödeme yapılacak.

Son zamanlarda gündeme gelmiş olan ev hanımlarına yönelik yapılacak olan maddi destek haberi geldi. Son günlerde vatandaşa maddi destek yağarken ev hanımları da unutulmadı. Başvurular nasıl yapılacak? 1.100 TL yardımdan kimler faydalanacak? İşte detaylar…

Hiçbir geliri olmayan ev hanımları gelen haberden oldukça mutlu. Devlet tarafından kadınlara yönelik olan süt parası, doğum parası gibi desteklerden sonra gelen ev hanımlarına verilecek 1.100 TL dört gözle bekleniyor.

Ekonomik zorluk çeken aileler için güzel bir destek geliyor. Verilen desteklerde ev hanımlarının da unutulmaması vatandaşı sevindirdi. Aile ve Sosyal Yardım ve Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan destek için başvurular e-devlet üzerinden alınacak. Başvuru yapabilmek için ilk olarak e-devlet şifrenizi PTT şubelerinden alınması gerekiyor. Daha sonra ise e-devlet üzerinden aşağıdaki adımlar takip edilmelidir.

 

turkiye.gov.tr adresinden ya da e-devlet mobil uygulaması üzerinden arama kısmına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazarak sayfaya girmelisiniz.

Sonrasında ise bu sayfadan Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu yazısına tıklayarak açılan sayfadaki bilgilendirme metnini okuyarak onay vermelisiniz.

Daha sonra sayfalarınızı takip ederek kişisel verileriniz girmelisiniz.

Kimlik ve iletişim bilgilerinizi girdikten sonra ailede bulunan çocuk bilgilerini de girmelisiniz.

Son olarak girdiğiniz bilgileri ön izleme sayfasında kontrol ederek onay vermelisiniz.

Başvurunuz değerlendirmeye alınacak ve şartlarınız uyuyor ise her ay PTT aracılığıyla destek ödemenizi alabilirsiniz.