Maksimum Haber 2022 - Pony At Çiftliği Kurarak Para Kazanmak

Pony At Çiftliği Kurarak Para Kazanmak

Pony at çiftliği her ne kadar ülkemizde popüler olmasa da İngiltere, ABD, Avustralya gibi ülkelerde oldukça popüler bir haldedir. Boyları 42 – 80 cm arasında değişen bu küçük atlar hem akıllı hem de beceriklidirler. Ağırlıkları ise 90 – 150 kg ağırlıktadır. Pony at çiftliği genellikle otizm ve down sendromlu kişiler tarafından ziyaret edilmektedir. Kas gelişimleri ve fiziksel aktiviteleri açısından iyi geldiğinden doktorlar tarafından önerilmektedir.

Pony At Çiftliği Ne Kadara Açılır?

Pony at çiftliği açıp buradan kazanç elde etmek isteyen girişimler ne kadar maliyete ihtiyaç duyulacağı konusunda merak içindedirler. Öncelikle bu atların neyle beslendikleri tanesinin ne kadar mal olduğunu bilmek gerekmektedir. Bu bilgilerden sonra pony at çiftliği ne kadara açılır? sorusu daha geniş kapsamlı ele alınmaktadır. Bu atların beslenmeleri için ekstra bir masrafa ihtiyaç olmamakla beraber saman ve ot ile de beslenmektedirler.

Atların tanesi 5 0 15 bin TL arsında değişmektedir. Başlangıçta 4 pony at ile bu işe başlarsanız 50 – 100 bin TL arasında bir maliyet ortaya çıkmaktadır. Pony atları ülkemizde çok rahat şekilde bulabilir ve bu işin için ayırdığınız bütçeye uygun olarak satın alabilirsiniz. Çocukların, insanların ve özel bireylerin keyifli ve atlarla dostça vakit geçirmesi açısından oldukça eğlenceli bir amaca hizmet eden pony at çiftliği ile güzel kazançlarda sağlayabilirsiniz.

Pony At Çiftlikleri Nerelerde Kurulabilir?

Pony at çiftliği açmadan ve alanı bulmadan önce ilk yapılacak olan hangi amaca ve ne büyüklükte alanın ihtiyacınızı karşılayacağı planı yapılmalıdır. Araziler satılık mı yoksa burada kuracağınız çiftlik kiralık olarak mı ayarlanacak karar vermelisiniz. Bu yüzden pony at çiftlikleri nerelerde kurulabilir? Sorusunun cevabından önce işlevine dikkat etmelisiniz. Atları da düşünerek alan seçimi yapıp bu alanın turistik ve doğal bitki örtüsüne sahip yerlerde olmasına dikkat etmelisiniz.

Alan belirlendikten sonra alanın güvenliğine ekstra dikkat etmeniz hem ziyaretçiler hem de atlar açısından önemlidir. Araziyi tüm keskin ve zararlı nesnelerden temizleyip toprağı hazır duruma getirmelisiniz. Zamanla işleriniz büyüyeceğinden elde ettiğiniz kazançla pony at çiftliği alanınızı da genişletebilirsiniz.