Maksimum Haber 2023 - Çocuğu okuyan ailelere 5100 TL para yardımı: Geri ödemesiz dağıtılacak! İşte şartlar !!

Yüksek enflasyon eğitim maliyetlerini de artırdı. Aileler okul harcamaları için ek destek arar hale geldi. Duyurulan eğitim yardımlardan birisi de ilkokul, ortaokul, lise öğrencisine verilecek olan 5.100 TL nakit yardımı. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılacak bu destek ödemeleri bütçeleri bir nebze rahatlatacak. ‘Başarı Teşvik Programı’ adı verilen bu sistemle, derslerinde başarılı olan öğrencilerin önü açılmış olacak. Desteklerden 1,2,3,4,5. sınıf öğrencileri de faydalanabilecek.

Milyonlarca veliyi ve öğrenciyi yakından ilgilendiren destek paketi açıklandı. Derslerinde başarılı olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine 5.100 TL para yardımı yapılacak. Bu geri ödemesiz cep harçlığından ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları faydalanabilecek. ‘Başarı Teşvik Programı’ adı verilen sistemden yalnızca devlet okulları öğrencileri yararlanabilecek.  

Devletten burs alan öğrenciler için yeni bir kapı daha açıldı. Başarı Teşvik Programı ile öğrencilere asgari ücretin yüzde 60’ı kadar yardım sağlanacak. Milyonlarca öğrenci yeni yılda bu yardımdan faydalanabilecek.

 

ÖZEL OKULLAR KAPSAM DIŞI KALDI

Yalnızca devlet okullarında okuyan öğrenciler arasında sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60’ı kadar destek sağlanacak.

2023 yılı için belirlenen asgari ücret 8 bin 506 lira olmuştu. Bu net ücretin yüzde 60’ı ise 5 bin 100 lira yapıyor. Böylelikle öğrencilere verilecek miktar belli oldu. 

Yükseköğretimde okuyan öğrenciler de bu desteklerden faydalanabilecek. Yükseköğretim öğrencilerine asgari ücret kadar destek verilecek. Üniversite öğrencileri 8 bin 506 lira kadar para yardımı alacak. 

Bu yardımları alacak kişiler ise sosyal yardım alan ailelerin çocukları olacak. SYDV’ler aracılığıyla sosyal destek alan ailelerin çocukları başarı kıstasını karşıladığında para yardımı alabilecek. maksimum haber başvuru

 

Başarı desteği için ne arandığı ise henüz netleşmiş değil. Sınıf birinciliği veya sınıfta dereceye girme gibi şartların aranacağı düşünülüyor. Maksimum haber öğrenci yardımı

 

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM YARDIMI 

Sosyal devlet ilkesi gereğince durumu olmayan ailelerin çocuklarına birçok eğitim yardımı da sağlanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen eğitim yardımları şu şekilde: 

 

İlk ve orta öğretim çağında çocuğu bulunan ailelere Şartlı Eğitim Yardımları veriliyor. Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelere, çocukların örgün eğitime devam etmeleri ve okulun açık olduğu aylarda bir ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları şartıyla para yardımı veriliyor. Maksimum Haber 5100 TL Başvurusu nasıl yapılır.

 

2 ayda bir ödenen bu yardımlar için aylık miktarlar kız ve erkek öğrencilere göre değişiyor. İlköğretimde okuyan erkek öğrenci aylık 90 lira, kız öğrenci aylık 100 lira yardım alabiliyor. Ortaöğretimde okuyan erkek öğrenci aylık 130 lira, kız öğrenci ayık 150 lira yardımdan faydalanabiliyor. Maksimum haber 5100 TL Başvuru.

 

ÇOCUK DESTEĞİ VERİLİYOR

Bir başka sosyal destekten birisi de Çocuk Destek Bileşeni Programı olmaktadır. Program kapsamında her bir çocuk için para desteği sağlanıyor.  

 

Sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara ilişkin ilave destek sağlanıyor. Hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL arasında destek veriliyor. 

 

 

1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere ise 650 lira ilave destek sağlanıyor. 

 

Çocuk destek bileşeni yardımı başvuruları e-Devlet veya Sosyal Yardışlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılıyor. Çocuk yardımı parasını almak için hanede kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3’ü olması gerekecek.

 

ÇOCUK YARDIMI BAŞVURU LİNKİ : https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti