Maksimum Haber 2023 - Ramazan Bayramı ne zaman idrak edilecek? 2023 Mübarek Ramazan Bayramı tarihi Diyanet ile belli oldu!

Şeker Bayramı olarak da bilinen Ramazan Bayramı İslam âleminde oruç tutma ayı olan Ramazan ayının ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bayramdır. 2023 yılıyla beraber bu yıl bayramın hangi tarihlerde idrak edileceği de merak konusu haline geldi. Hicri takvime göre yılın ilk dini bayramı, onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Peki, 2023 Ramazan Bayramı ne zaman, hangi tarihte idrak edilecek? İşte Ramazan Bayramı tarihi ve tüm detaylar.

 

Ramazan Bayramı tarihi merak ediliyor. 11 Ayın sultanı Ramazan'ın ardından üç gün süren bu dini bayram bilindiği üzere her yıl farklı tarihlerde idrak ediliyor. Bu kapsamda ise "2023 Ramazan Bayramı ne zaman, hangi tarihte idrak edilecek?" soruları yanıt aramaya başladı. Aynı zamanda bu tarihler ülkemizde resmi tatil de sayılıyor. İşte Ramazan Bayramı tarihleri ve tüm detaylar.

RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ 2023

Ramazan Bayramı Arefesi- 20 Nisan Perşembe

Ramazan Bayramı 1. Gün- 21 Nisan Cuma

Ramazan Bayramı 2. Gün- 22 Nisan Cumartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün- 23 Nisan Pazar

 

KADİR GECESİ HANGİ TARİHTE?

Mübarek üç ayların önemli günlerinden biri olan Kadir Gecesi, 2023 yılında 17 Nisan 2023 Pazartesi gününde idrak edilecek