PTT Kargo İptal Etme Nasıl Yapılır?

İçindekiler 

PTT Kargo İptal İşlemi Hangi Gönderiler İçin Yapılabilir?

PTT Kargo İptal Yöntemleri Nelerdir?

PTT Kargo İadesi Nasıl Yapılır?

PTT Kargo Kaç Gün Alınmazsa Geri Gönderilir?

PTT İptal Edilen Kargoların Para İadesini Ne Zaman Yapar?

PTT kargo iptal etme işlemini online olarak yapmanız mümkündür. PTT, PTT AVM adıyla faaliyet gösteren internet sitesi üzerinden satışlarını gerçekleştirir. Diğer online alışveriş platformlarında olduğu gibi pttavm.com üzerinden de istediğiniz ürünü satın alabilirsiniz.

PTT AVM uygun fiyat, ürün çeşitliliği gibi avantajlarıyla ön plana çıkan bir alışveriş sitesidir. Ürünün beğenilmemesi, hatalı olması ya da farklı bir sebeple PTT kargo iptal etme işlemi yapılabilir. Bu işlemin belirli bir süresi vardır. Bu süreyi aştığınız takdirde iade prosedürünü yerine getirmeniz gerekir.

PTT’nin kendine ait bir kargo sistemi de vardır. Başka firmalardan aldığınız ve PTT Kargo ile size gönderilen ürünlerin iptal işlemini satıcı firma üzerinden yürütmeniz gerekir. PTT AVM üzerinden iptal işlemlerini yalnızca bu site üzerinden satın aldığınız ürünler için yapabilirsiniz.

 

Kargo iptal işlemi sayesinde ürün size ulaşmadan iptal edebilirsiniz. Bu durum hem satıcılara hem alıcılara avantaj sağlar. Gereksiz kargo süreçleriyle vakit kaybetmeyen alıcı yeni bir ürüne kolayca yönelebilir. Satıcı ise kargo ve iade maliyetlerine katlanmadığı için tasarruf sağlar.

PTT Kargo İptal İşlemi Hangi Gönderiler İçin Yapılabilir?

PTT kargo iptal işleminin iptalini PTT AVM üzerinden satın aldığınız gönderiler için yapabilirsiniz. Siparişinizi verdikten sonra henüz kargoya verilmeden iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İptal işlemini yapmak için pttavm.com adresine girmelisiniz. Ardından sol üst kısımda bulunan “Sipariş Takip” seçeneğine tıklamalısınız. Sipariş takibi yapabilmek için e-posta adresinizi ve sipariş numaranızı girmelisiniz.

Giriş aşamasını tamamladıktan sonra hangi siparişinizi iptal etmek istiyorsanız onu tercih etmelisiniz. Eğer siparişin durumu iptal için uygunsa işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İptal etme işlemi genellikle henüz kargo süreci başlamadan yapılabilir. Öte yandan ürün satıcı tarafından hazırlanmaya başladıktan sonra iptal mümkün olmayabilir.

Gönderi iptali genellikle hatalı satın alınan ürünlerden kaynaklanır. Aynı zamanda tüketicinin satın alma işleminden vazgeçmesi gibi durumlar da söz konusu olabilir. Bu tür durumlarla uğraşmamak için satın alma kararını vermeden önce etraflıca düşünmenizde fayda vardır.

PTT Kargo İptal Yöntemleri Nelerdir?

PTT Kargo iptal yöntemleri arasında farklı seçenekler vardır. Öncelikle PTT AVM üzerinden işlem yaptıysanız pttavm.com adresinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. PTT Kargo ile gönderilen ürünler için satıcı firmadan iptal işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Online alışveriş ile satın aldığınız ürünlerin iptal işlemlerini kargoya verilmeden önce yapmanız gerekir. Bunun yerine ürün elinize ulaştıktan sonra iade talebi oluşturabilirsiniz. Her online alışveriş platformunun kendine özgü bir iade prosedürü vardır.

PTT AVM için iptal işlemlerini son derece kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Ancak satıcının iade talebinizi onaylaması her zaman söz konusu olmayabilir. Satıcı ürünü hazırladıysa iptal talebinizi kabul etmeyebilir. Örneğin, kişiye özel baskılı bir ürün söz konusu olabilir.

Kişiye özel ürünleri satıcının başka birine satma şansı yoktur. Bu nedenle iptal talebini onaylamayabilir. Aynı zamanda siparişiniz kargoya verildiyse iptal edilmesi mümkün olmaz. Size teslim edilen ürünü iade talep formunu doldurarak tekrar satıcıya gönderebilirsiniz.

PTT Kargo İadesi Nasıl Yapılır?

PTT AVM üzerinden iade işlemini gerçekleştirmek için şu adımları takip etmelisiniz. İlk yapmanız gereken pttavm.com adresinden giriş yapmaktır. Ardından şu adımları takip etmelisiniz:

Sağ üst kısımda bulunan isminizin yer aldığı kısımdan sipariş geçmişi sayfasına ulaşmalısınız.

Açılan ekranda sipariş iade seçeneğine girmelisiniz.

Satın aldığınız ürünler bu ekranda görüntülenir. Hangi ürünü iade etmek istiyorsanız onu tercih etmelisiniz. Ardından iade et seçeneğine tıklamalısınız.

Bu aşamada size neden ürünü iade etmek istediğiniz sorulur.

İade nedenini belirterek “Gönder” tuşuna tıklamalısınız.

PTT Kargo Kaç Gün Alınmazsa Geri Gönderilir?

PTT Kargo iade süresi üç gündür. PTT gönderileriniz adresinize ulaştırılır ancak evde olmadığınız için teslim edilmezse kargo şubesine götürülür. Alınmayan gönderilerin kargo şubelerinde bekleme süresi 3 gündür.

Kargolarınızın iade olmaması için şubeden teslim almalısınız. Bunun yanı sıra gönderi takibini yaparak ürünlerinizin ne zaman elinizde olacağını öğrenebilirsiniz. Böylece ilgili tarihte evinizde bulunarak kargonuzu teslim alabilirsiniz.

PTT İptal Edilen Kargoların Para İadesini Ne Zaman Yapar?

PTT iptal edilen kargoların para iadesi alıcının kredi kartı hesabına yapılır. Alıcılar, siparişi iptal edebilir ya da iade talebinde bulunabilir. İade talebi için tanınan süre on dört gündür. Ürünün alıcıya teslim edilememesi halinde de iade edilmiş gibi işlem yapılır.

Alıcılar ödemeyi havale-EFT yöntemini kullanarak yaptıysa para iadesi IBAN ile gerçekleştirilir. İadelerin onaylanması ve para iadesinin yapılması için bazı şartlar vardır:

İadenin kabul edilmesi için fatura, ambalaj ve ürünün orijinal kutusu olmalıdır.

Ürünün aksesuarı varsa bunlar da kutuda yer almalıdır.

Elektronik ürünlerin koruyucu bantları çıkarılmamalıdır. Aynı zamanda ürün üzerinde darbe, çizik olmamalıdır.

Kişisel ürünler ya da bozulma riski olan ürünler iade edilemez.

Hijyen nedeniyle iç çamaşırı iadesi yapılamaz.

Süreli yayınlarda iade kabul edilmemektedir.

PTT kargo iptal etme ya da yukarıdaki koşulları sağlayan iade süreçlerinde paranızı geri alabilirsiniz.

 

 

PTT Kargo İptal İşlemi Hangi Gönderiler İçin Yapılabilir? PTT Kargo İptal Yöntemleri Nelerdir? PTT Kargo İadesi Nasıl Yapılır?