PTT Yardım Parası Sorgulama

PTT Yardım Parası Sorgulama nasıl olur? Neler gereklidir?

 

 PTT Yardım Parası Sorgulama

PTT Yardım Parası Sorgulama işlemi devletin yapmış olduğu sosyal yardımların PTT hesaplarına ödenip ödenmediğini öğrenmek için yapılır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal destek ödemelerini PTT aracılığı ile yaptığı için bir çok kişi PTT yardım parası sorgulama yapıp, ödemelerinin olup olmadığı kısa süre de öğrenebilir.

 

Özellikle pandemi döneminde daha da zor bir duruma gelen ekonomik koşullar nedeni bile çoğu vatandaş, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı gibi kurumlara destek için talepte bulunmaya başlamıştır. Günümüzde de devam  eden bu yardımlara başvuranlar para yatıp yatmadığını PTT yardım parası sorgulama sitesine girerek ve ya E- Devlet üzerinden yapabilir.

PTT Yardım Parasını Kimlere Ödenir

İçindekiler

PTT Yardım Parasını Kimlere Ödenir

PTT Yardım Parasını Kimler Alabilir

PTT Yardım Parası Sorgulama Ekranı

PTT Yardım Parası Sorgulama Telefon Numarası

PTT Yardım Parası Sorgulama E-Devlet

PTT Adıma Yatan Para Olduğunu Nasıl Anlarım

PTT Aile Destek Ödemesi Yattı Mı Ne Zaman Yatacak

PTT Yardım Paraları Yatış Tarihi

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın vermiş olduğu yardım parası ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardım parası başvuruları e-devlet üzerinden sorgulama yapılarak öğrenilir. . Kaymakamlıkların içince yet alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitmeye gerek kalmadan e-devlet üzerinden başvuru yapma imkanı bulabilirsiniz. E- Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra,  TC Kimlik numarası ile size özel her bilgi hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Yardım başvurusu ve sonucu da yine bu sistemde yayınlanır. Paranın yatıp yatmadığını öğrendikten sonra gidip PTT ‘ den çekebilirsiniz.

 

PTT Yardım Parasını Kimler Alabilir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından tarafından ihtiyaç sahibi kişilere verilen yardım parası ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardım parası başvuruları e-devlet üzerinden çok kısa bir sürede yapılabilir. Eski yıllara göre sistem çok daha kolay bir hâle geldiği için artık her şeyi E- Devlet üzerinden yapmak mümkündür. Öncelikle şunu unutmamak gerekir ki yardım paralarını herkese verilmez. Bunun için aşağıdaki şartları karşılamak gerekir;

Kişinin hiç bir gelirinin bulunmaması

Sosyal güvencenin olmaması

Hanedeki bütün kişilerin gelirinin asgari ücretin altında olması

İste çıkarılmış ya da işsiz olması

Başkasının desteğine ihtiyaç duyan bir kişi ya da engelli olması

 

PTT Yardım Parası Sorgulama Ekranı

PTT yardım parası sorgulama ekranını açtıktan sonra giriş yapmak için e-devlet uygulaması TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet girişimi başarılı bir şekilde yaptıktan sonra PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama yazdıktan sonra, PTT’ de sizin için herhangi bir para yatıp yatmadığını görebilirsiniz. PTT üzerinden size özel olarak yapılan kurum ödemeleri ve sosyal yardımlar bulunuyorsa, bir liste halinde karşınıza çıkacaktır Ayrıca miktarda belirtildiği için,en yakın şubeye giderek paranızı çekebilirsiniz.

 

PTT Yardım Parası Sorgulama Telefon Numarası

PTT yardım parasının adınıza yatıp yatmadığını öğrenmek için istediğiniz zaman, 444 1 788 numaralı PTT çağrı merkezini arayıp, detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. PTT’ ye istediğiniz zaman ulaşacağınız bir numara olan 444 1 788’ i arayıp daha sonra kimlik numaranızı söyleyerek, adınıza yatan bir ödeme ve ya sosyal destek parası olup olmadığı hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

PTT Yardım Parası Sorgulama E-Devlet

PTT yardım parasını sorgulama yapma konusunda en basit ve en hızlı yöntem E- Devlet üzerinden giriş yapmaktır. PTT aracılığı ile sizin için özel olarak yapılmış olan tüm sosyal yardım ödemelerini tek liste halinde görmeniz mümkündür. E-devlet yardım parası sorgulama sayfasında detaylı bilgiler yer alır ve girdiğiniz zaman, eğer adınıza bir ödeme varsa bu ödemenin ne kadar olduğu ve size ödemenin ne zaman yapıldığı, hangi tarihe kadar çekebileceğinizi görebilirsiniz.  E-devlet yardım parası sorgulama için https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama e-devlet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Basit adımlar ile  Edevlet PTT yardım parası sorgulama işlemi için;

E-devlet sitesine giriş yapın

Kimlik numarasını ve kullanıcı şifresini girin

Arama sekmesinden PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama yazıp, arama yapın

Açılan sayfadan PTT yatan para sorgulama linkini açın

Çıkan sayfada adınıza yapılmış tüm ödemeleri liste olarak görebilirsiniz.

Yine bu sayfa PTT aracılığı ile adınıza yapılan tüm ödemeleri tek tek sıralar.

İsterseniz,  https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama linkinden de doğrudan sorgulama sayfasına giriş yapmak mümkündür. E-Devlet PTT Adıma para yattı mı sorgulama ekranı genelllikle çok yoğun olur ve sisteme bağlı olarak yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz bazen gerçekleşmez. Böyle bir durumda hata verirse, biraz bekleyip tekrardan giriş yapabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Bakanlığı tarafından hazırlanan Sosyal Yardım başvuruları artık E-devlet üzerinden kolayca yapılmaktadır. Her hangi bir devlet kurumuna ve ya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitmeye gerek kalmadan, E-devlet üzerinden başvuruda bulunmak mümkündür. Sizin için yapılan ödemeler PTT aracılığı ile yapıldığı için çoğu vatandaş TC kimlik no ile PTT yardım parası sorgulama nasıl yapılır merak eder. PTT tarafından yapılmış ödeme ekranında öne çıkan tarih aralığında, ödemenizi alabilir veya  kullanıyorsanız, PTT hesabına aktarma yapabilirsiniz.

 

larım

PTT Adıma Yatan Para Olduğunu Nasıl Anlarım

Sosyal yardım yapmış olan yada düzenli olarak devlet yardımı alan çoğu kişi, PTT adıma yatan para var mı PTT yardım parası yattı mı gibi soruların cevabını almak ister. PTT adıma yatan para var mı diye öğrenmek isterseniz, istediğiniz zaman 444 1788 numarasını arayabilir ve ya hemen e-devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra,  PTT yardım parası sorgulama sayfasından öğrenebilirsiniz.

 

PTT Aile Destek Ödemesi Yattı Mı Ne Zaman Yatacak

Devletin dar gelirli ailelere özel olarak verdiği Aile Destek Ödemesi yardımı PTT kartlara otomatik olarak belirtilen tarihte yatar. PTT Aile destek ödemesi E-Devlet üzerinden sisteme giriş yapılarak kolaylıkla yapılmaktadır. PTT Aile destek ödemesi yatıp yatmadığını öğrenmek  için https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama adresine tıklayarak kullanıcı girişi yapıp, hemen ödeme yapabilirsiniz.  Aile destek ödemesi alan kişiler PTT kartları ile ATM’lerden par yatıp yatmadığını anında hemen öğrenebilirler. Aile destek ödemesi PTT’den nasıl alınır sorusu ile ilgili aklınıza takılan bir konu varsa, hemen yorumlara yazarak öğrenebilirsiniz.

 

PTT Yardım Paraları Yatış Tarihi

PTT yardım parası başvurusu yapılmasının ardından, PTT sosyal yardım paraları genel olarak 1 hafta içerisinde onaylanır ve E- devlet üzerinden takip edebilirsiniz.  Başvuru yaptıktan sonra genel de 1 hafta sonra paranın yatıp yatmadığını kontrol edip hemen en yakın şubeden çekebilirsiniz. Ayrıca PTT kart kullanıyorsanız ve ya hesabınız varsa, aktarım yapma imkanı bulabilirsiniz.