Son Dakika !! 7500 TL öğrenci yardımı için e-Devlet başvurusu !! 18 yaşını geçen herkese 7 bin 500 lira para yardımı!!

Öğrenci yardımı az önce duyuruldu. Aile Bakanlığı 18-24 yaş arası 7500 TL yardım parası verecek. Sosyal yardım başvuru ekranı da açıldı. E-Devlet başvurusu için acele edin.

 

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri vatandaşlar tarafından yoğun şekilde takip ediliyor. Özellikle öğrencilere verilen yardım parasına ilgi son dönemlerde oldukça yüksek. Okula giden 18-24 yaş arası gençlere bakanlık yeni bir sosyal destek daha verecek. Başvuru için şartlar açıklandı. E-devlet başvuru ekranı da açıldı. Peki, başvuru şartları neler? Kimler öğrenci yardımı alabilir? İşte detaylar…

Devlet, öğrenci, işsiz, dar gelirli, engelli, bakıma muhtaç, yaşlı vatandaşlara sosyal destek vermeye devam ediyor. Başvuru yapan milyonlarca kişi her ay düzenli olarak devlet yardımı alabiliyor. Bazı yardımlar için başvurular e-Devlet’ten yapılırken bazıları için bizzat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na gitmek gerekiyor. Bu defa yardım duyurusu öğrenciler için geldi. E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapanlara öğrenci yardımı verilecek. Bu destek 18-24 yaş arası öğrencileri kapsıyor. İşte aranan şartlar…

7500 TL’YE VARAN DESTEK VERİLECEK

Aile Bakanlığından bu defa öğrenciler için yardım haberi geldi. İşi olmayan ya da öğrenci olan gençler başvuru yapmaları halinde devletten 1.250 TL destek ödemesi verilecek. Sosyal yardım ödemesi aylık 1250 TL olarak PTT’den ödenirken toplam yardım miktarı ise 7 bin 500 TL’ye kadar çıkacak. Bu destekten 18-24 yaş arası gençler yararlanacak. Ödemelerde bazı kriterler göz önünde bulundurulacak. Bunlardan biri de hane içinde kişi başına düşen gelir kriteri. Buna göre hane içinde kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden az ise destek ödemesi almak mümkün olacak.

BAŞVURU E-DEVLET’TEN OLACAK

Devletin işsiz gençler ve öğrenciler için sağladığı bu yardım ödemesinden faydalanmak isteyenler başvuru işlemlerine e-devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yapılabilecek. Ödeme başvuruları T.C kimlik numarasına göre aile Bakanlığı'nın sekmesi altından kabul ediliyor. Başvuru yapmak isteyenler T.C kimlik no ile şifreleriyle e-devlet girişi yaptıktan sonra öğrenci yardımı yazarak arama yapabilir. Yardım başvurularını yaparken formu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurmak önemlidir.

BAŞVURU ŞARTLARI TEK TEK AÇIKLANDI

Devletten sosyal yardım alabilmek için başvuru şartları da tek tek açıklandı. Aile Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre öğrencilere sağlanan sosyal yardım imkanlarından faydalanmak isteyenlerin şu şartları taşıması gerekiyor:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

-Türkiye sınırları içinde ikamet etmek,

-18-26 yaş aralığında olmak,

-Kamu ve özel vakıf çalışanı olmamak,

-Devlet yurtlarında, yetimhanelerde ve askerlik yapan vatandaşlar bu ödemeden faydalanabilecek.

-Aynı zamanda hane içindeki gelirin kişi başına düşen gelirin üçte birinden az olması gerekiyor. Teşvik Yardımı olarak düzenlenen bu yardım Temmuz ayında sona eriyor. Yani geç kalmadan başvuru yapan vatandaşların hak kazanmaları durumunda 6 ay süreyle ödeme alabilecekler. Bu ödemeler 2022 senesinin Haziran ayında başladı ve kişiye 1 sene boyunca aylık düzenli olarak yapılmasına karar verildi.

 

E-DEVLET BAŞVURU LİNKİ : https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi