Taşerona Kadro 2023 ! TAŞERONA KADRO SON DURUM 14 Mart 2023 | Taşerona kadro çıktı mı, TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü mü? 90 bin taşerona kadro ne zaman çıkacak?

Geçici işçi sorunun çözülmesiyle birlikte gözler çeşitli kurumlarda taşeron işçi olarak çalışanlarla ilgili çalışmalara çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ı AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti. Atalay görüşme sonrasında taşeron işçilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geçici işçiye kadro verilmesi konusunun TBMM’ye gelmesinin ardından gözler taşerona kadroya çevrildi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay daha önce yaptığı açıklamada 90 bin taşerona kadro verilmesiyle ilgili beklentinin devam ettiğini açıklamıştı. EYT’nin ardından vergi affı yasalaştı. Geçiçi işçi için TBMM Genel Kurulu’nda görüşme yapılacak. Peki Taşerona kadro ne zaman çıkacak, TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü mü? İşte, 13 Mart itibarıyla yaşanan son gelişmeler…

 

Meclis, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası faaliyetlerine 28 Şubat tarihinde tekrar başladı. İlk olarak milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar çalışması tamamlandı ve kanun teklifi Genel Kurul’da kabul edildi. Ardından ise deprem bölgesindeki çalışmaların hızlanması için vergi affı kapsamına yeni maddeler eklendi ve 9 Mart’ta çalışma tamamlandı. EYT ve vergi affı yapılandırmasının tamamlanmasıyla gözler geçici işci ve taşerona kadro çalışmalarına çevrildi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı açıklamada son olarak KİT ve kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilere dikkat çekti. Peki 2023 90 bin taşerona kadro ne zaman çıkacak, çalışmalarda son durum ne? İşte, Taşerona Kadro 11 Mart 2023 son gelişmeler…

ERGÜN ATALAY AÇIKLADI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ı AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Atalay görüşmeye ilişkin, "Ülke seçim atmosferinde ama bizim konumuz 700 bin işçinin kamu sözleşmesi var. Ana başlık oydu. Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimat verdi, şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşeceğiz. Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi" diye konuştu.

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

 

Taşerona kadro ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. İlk olarak geçiçi işçi sorunu çözüme kavuşturulacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz 6 Mart’ta düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada geçiçi işçilerle ilgili düzenlemenin tamamlandığını ve kadro teklifinin Meclis’e sunulacağını ifade etmişti.

Geçiçi işçi düzenlemesinin tamamlanması sonrası ise 90 bin taşerona kadro verilmesine ilişkin sürecin başlaması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada önceden 1 milyon işçiye kadro verildiğinin altını çizerek 90 bin işçinin faydalanamadığını ifade etmişti.

Ardından ise “Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." dedi.

 

“KADRO BEKLENTİSİ DEVAM EDİYOR”

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, taşerona kadroyu tekrar gündeme taşıdı.Kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro sorunun devam ettiğini belirten Atalay, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." dedi.

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

Taşerona kadro çalışmaları henüz tamamlandı. Çalışmanın tamamlanmasıyla kamuda işçi statüsüne geçecekler belirlenecek. Çalışmanın tamamlanmasıyla hangi meslek gruplarına kadro verileceği ortaya çıkacak.

Çalışmanın sona ermesiyle konu TBMM Genel Kurulu’na aktarılacak. TBMM Genel Kurulu’ndan geçtikten sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.