Volvo ÖTV Muafiyetli Fiyat Listesi Nedir? ÖTV'den Sonra Sıfır Araçlar 2023

İçindekiler [Gizle]

Volvo ÖTV Muafiyetli Fiyat Listesi Nedir?

Volvo Engelli Araç Fiyatları Ne Kadar?

Volvo XC90 ÖTVsiz Fiyat Ne Kadar?

Volvo s60 ÖTV’siz Fiyatı Ne Kadar?

Volvo XC40 Fiyat Listesi Nedir?

Volvo ÖTV Muafiyetli Araç Nasıl Alınır?

Volvo ÖTV Muafiyetli Fiyat Listesi Nedir?

Volvo ÖTV Muafiyetli Fiyat Listesi Nedir? Volvo fiyat listesi son dönemde artan maliyetler sonrasında güncellenmiştir. Yeni dönemde gelen zamlar sonrasında otomotiv sektöründe sayısız araçta yaşanan fiyat artışlarına karşı farklı çözüm arayışları da devam etmektedir. Dünyanın önde gelen otomotiv devlerinden biri olan Volvo, gelişmiş araç teknolojisi ve güvenli araçlarıyla dikkat çekmektedir.

Ülkemizdeki mevcut uygulamaya göre sıfır araç alımlarında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) gibi birçok farklı vergi türü uygulanmaktadır. Ancak bazı gruplar bu vergilerden yasalara uygun şekilde muaf tutulmaktadır. Engelli bireylerin otomobil satın almalarını sağlayan bu sistem ile ÖTV muafiyetli olarak vatandaşların sıfır km araç sahibi olmaları desteklenmektedir. ÖTV muafiyeti ve indirimleri belirli dönemlerde yapılan yasal düzenlemeler ile toplumun tüm kesimlerine uygulansa da bu avantalar sadece belirli süreler uygulanmaktadır. Ancak engelli bireyler için ÖTV muafiyeti sürekli olarak uygulanmaktadır. Volvo ÖTV muafiyetli fiyat listesi mevcut piyasa koşullarına ve yasal düzenlemelere göre belirlenmektedir.

Volvo Engelli Araç Fiyatları Ne Kadar?

Volvo engelli araç fiyatları mevcut uygulama kapsamında belirlenmektedir. Engelli vatandaşların araç satın almalarını kolaylaştıran ÖTV muafiyeti sistemi kapsamında belirli sınırlamalar bulunmaktadır. Bu nedenle her araç sınıfı ve modeli bu kapsamda yer almamaktadır. Geçtiğimiz yıllarda çeşitli modellerde uygulanıyor olsa da mevcut uygulamada ÖTV muafiyeti için gerekli limitin üzerinde seyreden araç fiyatları nedeniyle bu uygulama geçerli değildir.

2022 yılı için devlet tarafından resmi olarak belirlenen engelli aracı fiyat üst limiti 450.000 TL olarak uygulanmaktadır. Volvo ise aynı yıl içinde en düşük 650 bin lira ve üzerinde fiyatlar ile araç satışı gerçekleştirmesi nedeniyle Volvo araçlar bu kapsam dışında kalmıştır. Ancak 2023 yılı kapsamında yapılacak düzenlemeler ile bu limitlerin artırılması hedeflenmektedir. ÖTV muafiyetinden yararlanarak vatandaşların birçok farklı marka ve modeli çok daha uygun fiyata almaları sağlanmaktadır.

Volvo XC90 ÖTVsiz Fiyat Ne Kadar?

Volvo XC90 ÖTV’siz fiyat seçenekleri 2022 yılında uygulanamamaktadır. Volvo’nun sevilen modellerinden biri olan XC90 modeli, üstün performans özellikleri ve tasarımıyla dikkat çeken araçlardan biridir. 2022 – 2023 model yılı için Volvo XC90 B5 AWD Plus, Bright dizel modeli vergisiz liste fiyatı 1.096.330 TL olarak belirlenmiştir. ÖTV muafiyet listesi dışında kalan bu aracı satın almak isteyenlerin tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı ile satın alınması gerekecektir.

Engelliler için belirlenen ÖTV muafiyetli araç kapsamı dışında kalan otomobilleri satın alınması için gerekli şartların sağlanması gerekecektir. Bu kapsamda engellilerin araç satın alımlarını gerçekleştirirken Volvo’nun sevilen modellerinden XC90 modelini ÖTV muafiyetiyle satın almaları mümkün değildir. Volvo ÖTV muafiyetli fiyat listesi kapsamında gelecek yıllarda yapılacak düzenleme ile Volvo modellerinden bazılarının da dahil edilmesi beklenmektedir. Genel olarak yüksek fiyatlara sahip olmasıyla sınırlı sayıda araç bu kapsamda yer alabilir.

Volvo s60 ÖTV’siz Fiyatı Ne Kadar?

Volvo s60 ÖTV’siz fiyatı güncel fiyat listesine göre 534.110 TL olarak belirlenmiştir. Vergisiz fiyat listesi kapsamında görülen bu oranlar, ÖTV ve KDV dahil fiyatlar ile tescil masraflarının da eklenmesiyle 1 milyon 580 bin 425 TL fiyat ile satışa sunuluyor. Araç fiyatının ÖTV muafiyeti limitlerinin üzerinde olması nedeniyle Volvo’nun sevilen s60 modellerinde de ÖTV muafiyeti uygulanmamaktadır.

Günümüzde birçok araç marka ve modelinde artan araç fiyatlar nedeniyle engelliler için ÖTV muafiyeti uygulanamamaktadır. Sınırlı sayıda araç ve model için geçerli olan ÖTV muafiyeti kapsamından yararlanmak isteyen vatandaşların belirlenen tüm koşullar sağlamaları gerekecektir.

Volvo XC40 Fiyat Listesi Nedir?

Volvo XC40 modellerinde versiyonlarına göre farklı fiyatlar belirlenmiştir. ÖTV muafiyeti limitlerinin üzerinde bir satış fiyatına sahip olması nedeniyle ÖTV muafiyeti kapsamında yer almamaktadır. 2023 yılına ilişkin yapılacak yeni ÖTV düzenlemesi kapsamında engelli bireylerin sıfır km araç satın alımlarına yönelik bazı Volvo modellerinin bu kapsamda yer alabileceği düşünülmektedir.

Güncel fiyat listesine göre Volvo XC40 T2 Automatic Plus Bright modelinin vergisiz liste fiyatı 661.850 TL olarak belirlenmiştir. ÖTV dahil fiyatı ise 1 milyon 191 bin 330 TL olarak hesaplanmaktadır. Diğer vergile ve tescil masraflarının da eklenmesi ile tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı ise 1 milyon 408 bin 169 TL olarak hesaplanmaktadır. Bu yüksek fiyatlar nedeniyle Volvo araçlarda ÖTV muafiyeti uygulanmamaktadır.

Volvo ÖTV Muafiyetli Araç Nasıl Alınır?

Engelli raporu ile araba alma şartları arasında belirlenen koşullara göre vatandaşların ÖTV muafiyetinden yararlanarak araç sahibi olmaları mümkündür. Ülkemizdeki mevcut uygulamada ÖTV muafiyetinden yararlanmak isteyenlerin tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınmış sağlık raporunda engel oranı %90 ve üzeri, ÖTV indiriminden faydalanmak için en az %40 oranında engel oranı olması gerekmektedir.

ÖTV muafiyet şartlarının yanı sıra ilgili marka ve modelde ÖTV muafiyetinin geçerli olduğu kampanyaların bulunması gerekir. Volvo ÖTV muafiyetli fiyat listesi henüz yayınlanmadığı için yeni dönemde yapılacak düzenleme ile hangi araçların dahil olacağı merak edilmektedir. Şu an için ÖTV muafiyeti bulunmamaktadır.

 

 

Volvo ÖTV Muafiyetli Fiyat Listesi Nedir? Volvo Engelli Araç Fiyatları Ne Kadar? Volvo XC90 ÖTVsiz Fiyat Ne Kadar?