Adana Büyükşehir Belediyesi Kömür Yardımı Başvurusu 2023. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı ZEYDAN KARALAR Açıkladı. Kömür Desteği başladı

Adana Büyükşehir Belediyesi Kömür Yardımı Başvurusu 2023. Adana Büyükşehir Belediyesi Kömür Para Desteği. E-Devlet Üzerinden Kömür Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Kömür Yardımı Başvurusu 2023

Adana Büyükşehir Belediyesi Kömür Yardımı Başvurusu 2023. Adana Büyükşehir Belediyesi Kömür Para Desteği. E-Devlet Üzerinden Kömür Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Soğuk kış şartlarında yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelerin en çok ihtiyaç duyduğu kaynaklardan birisi ise kömürdür. Maddi durumu yeterli olmayan aileler devletin ve belediyelerin sağladığı yardımlara ihtiyacı bulunmaktadır.

Isınma desteğinin sağlanması birçok aileyi mutlu ederken aynı zamanda aile fertlerinin hastalığa yakalanması da engellenmiş oluyor. Devlet bu sosyal yardımları düzenli olarak yapmaktadır.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kömür Yardımı Başvurusu 2023

Adana Büyükşehir Belediyesi Kömür Para Desteği

Adana Büyükşehir Belediyesi Kömür Yardım Başvuru Formu 2023

E-Devlet Üzerinden Kömür Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Adana Büyükşehir Belediyesi Kömür Yardımı Alma Şartları Nelerdir?

Kömür Yardımı Alma Şartları Nelerdir?

Adana Büyükşehir Belediyesi’de ihtiyaç sahibi yüzlerce aileyi bu yardımlarla bir nebze olsun rahatlatmayı amaçlamış ve sosyal yardım projeleri konusunda diğer belediyelerden geri kalmamıştır.

Adana Büyükşehir Belediyesi kömür yardımı, soğuk kış günlerinde ısınma ihtiyaçlarını gidermek konusunda zorluk yaşayan vatandaşların bu ihtiyacını karşılıyor. Bu yardımları belediyenin yoksulluğu kanıtlanmış, tespit edilmiş ve belgelenmiş kişilere öncelik tanıyarak yapıyor.

Ülke şartlarının değişmesi, enflasyonun yükselmesi ve alım gücünün oldukça düşmesi sebebiyle insanlar ihtiyaçlarını karşılamakta oldukça zorlanıyorlar. Kömür yardımları evleri ısıttığı gibi, aile fertlerinin de ayrıca içini ısıtıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kömür Para Desteği

Yoksul, ihtiyaç sahibi ve düşük gelirli ailelerin özellikle kış aylarının yaklaştığı günlerde en çok ihtiyaç duyduğu ve merak ettiği şeylerden biri de Adana Büyükşehir Belediyesi kömür para desteği oluyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kömür Yardım Başvuru Formu 2023

Yapılan bu kömür yardımları için atabileceğiniz ilk adım Adana Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yolunu tutmak. Belediye binasında çalışan görevliler yardımı ile bu başvuruyu nasıl yapacağınızı öğrenebilir ve size verilen başvuru formunu doldurabilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden Kömür Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuruyu ayriyeten devletin sağladığı yardımlar için e-devlet üzerinden gerçekleştirmeniz mümkün.

E-devlet sisteminde online olarak sosyal yardım başvurusu yapmak için kimlik bilgilerini ve şifrenizle giriş yapmanız gerekiyor.

Giriş yaptıktan sonra arama kısmına “sosyal yardım başvuru hizmeti” yazmanız yeterli olacaktır.

Çıkan sonuçta ekran üzerindeki adımları takip ederek başvurunuzu gerçekleştirebileceksiniz.

Başvuru linkini, iletişim bilgilerini sizler için bulduk ve yazımızın aşağısında paylaştık.

Yaptığınız başvurularda istenilen bilgileri eksiksiz ve hatasız bir şekilde vermenizi öneriyoruz. Çünkü başvurular detaylı olarak incelenmektedir. Başvuru bilgilerinizde bir eksik veya hata olması durumunda ret alabilirsiniz. Dikkatli olmanızda fayda var.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kömür Yardımı Alma Şartları Nelerdir?

Belediye yardımlarından yararlanabilmek için bazı şartları ve koşulları taşıyor olmalısınız. İlgili belediye tarafından yoksulluk dereceniz, geliriniz, evde yaşayan ve çalışan kişi sayısı gibi bazı faktörler dikkate alınır ve ihtiyaç sahibi olup olmadığınız belirlenir.

Kömür Yardımı Alma Şartları Nelerdir?

Adana il sınırları içerisinde ikamet etmek

Engel durumu belli bir seviyenin üstünde olmak

Fakirlik belgesi

Şehit ve Gazi yakınları

Türk vatandaşı olmak

Engel var ise engel raporunun olması

Yaşlılık veya engel gibi zaruri sebeplerden dolayı gelirin olmaması

Hanede yaşayan ve çalışan kişi sayısına göre bir değerlendirme yapılır

Adana Büyükşehir Belediyesi kömür yardımından yararlanabilmek için gerekli olan şartlardan birkaçını burada belirttik. Ancak en doğru bilgiyi belediyenin web adresinde giderek edinebilirsiniz.

E-devlet üzerinden sosyal yardım için https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linke tıklayarak başvuru formuna ulaşabilirsiniz.

Ayrıca ilgili belediye binasına giderek başvurularınızı yüz yüze gerçekleştirmeniz mümkün.

Sosyal yardımlar hakkında bilgi almak için info@adana.bel.tr adresine mail atabilir veya 0322 455 35 00 numaralı destek hattından müşteri temsilcileri yardımıyla detaylı bilgi alabilirsiniz.

ALO 153 çağrı merkezini arayarak yapılan sosyal yardımlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nın sağladığı diğer sosyal desteklere başvuru yapmak için https://www.seyhansydv.gov.tr/?tekd=99&syf=e-vakif-basvuru-secimi tıklayabilirsiniz.

Bu formda maddi geliriniz, evde yaşayan kişi sayısı, evdeki çalışan sayısı, ikamet adresiniz, iletişim numaranız ve ikamet ettiğiniz evin mülkiyeti gibi bazı bilgiler istenecek. İstenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra yaptığınız başvuruyu onaylamanız gerekiyor. Başvurunuzun onaylanması halinde kömür yardımı almaya başlayacaksınız.