Aile Bakanlığı PTT'den ödeyecek! Bu şartı taşıyan Ev Hanımlarına Bir Destek Daha! Ayda 2750 TL Verilecek! 2023 Başvuru Şartları ve Detayları!

İçindekiler [Gizle]

Ev Hanımlarına Bir Destek Daha! Ayda 2750 TL Verilecek

Devlet Yardımlarıyla Dul Ve Yetimlere Aylık: Ne Kadar?

Yardım Alabilmek İçin Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfına Başvurabilirsiniz

 

Bakanlık tarafında ev hanımlarına yeni bir destek paketi daha var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dul ve yetimlere 2.750 TL’lik bir ödeme yapılacağı duyuruldu. Dul ve yetimler vakıflara başvuru yapması durumunda bu tutarları PTT hesaplarına yatırılacak.

 

Ev Hanımlarına Bir Destek Daha! Ayda 2750 TL Verilecek

 

İsteyen kişiler her ay bu parayı alabiliyorlar devlet ihtiyaç sahibi olan ve dar gelirli vatandaşlara hizmetlerini sürdürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığına bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları da eşinden ya da babasından dul yetim aylığı alan kadınlara 2750 TL’lik bir destek ödemesi gerçekleştirilecek.

ev hanımlarına bir destek daha! ayda 2750 tl verilecek! 2023 başvuru şartları ve detayları

 

Devlet Yardımlarıyla Dul Ve Yetimlere Aylık: Ne Kadar?

 

Yapılacak olan destek ödemeleri ile alakalı detaylarda belli oldu. Boşanmış ya da dul kalmış kadınlara her ay 2750 TL’lik destek var bu yardımı almaya hak kazanan kişiler hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri adından sosyal güvenlik sistemi tarafından da desteklenmiş olacak.

Yardım alabilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına bizzat başvuru gerçekleştirmeniz gerekiyor.

 ev hanımlarına bir destek daha! ayda 2750 tl verilecek! 2023 başvuru şartları ve detayları!

 

Yardım Alabilmek İçin Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfına Başvurabilirsiniz

 

Emekli Sandığı yasalarına göre eş ya da çocuklarda anne veya babaya aylık bağlanabilmektedir. Dul yetim maaşları için de taban maaş uygulaması uygulanıyor. Burada alınan maaşların oranına göre taban maaşları hesaplanıyor.

5500 liralık en düşük emekli maaşına göre dul ve yetim maaşı miktarları da artış gösterdi. Yüzde 75: 4.125 lira, Yüzde 50: 2.750 lira ve Yüzde 25: 1.375 lira olarak dul ve yetim maaşları veriliyor. Bakanlık tarafından bu yardımı alabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan sosyal yardımlaşmaya dayanışma Vakfı’na başvuru yapmak gerekiyor.