Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Öğrenci Yardımı. Öğrencilere Yardım Eden İş Adamları ve Vakıflar Yardıma Başladı. Hemen Başvurun.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Öğrenci Yardımı. Öğrenci Yardımı İçin Nereye Başvurmamız Lazım? Öğrencilere SED Yardımı Nedir? SED yardımı parası başvuru şartları nelerdir? Sed Yardımı Almak İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Öğrenci Yardımı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Öğrenci Yardımı. Öğrenci Yardımı İçin Nereye Başvurmamız Lazım? Öğrencilere SED Yardımı Nedir? SED yardımı parası başvuru şartları nelerdir? Sed Yardımı Almak İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

Öğrenci yardım kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim gören çocuklarına birçok yardım verilmektedir. Bu yardımlardan bir de Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıSosyal ve Ekonomik Destek yardımı kapsamında öğrencilere eğitim masrafları karşılamaları amacıyla yaptığı bir yardımdır.

Bu destek ile öğrencilerin hayatlarına kesintisiz olarak devam etmeleri hedeflenmektedir. Bu yardım kişiler eğitim öğretime devam ettikçe 9 ay boyunca verilmektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylar, e-Devlet üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartını ve şifresini girdikten sonra sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurusuna tıkladıktan sonra gelen ekranda başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Öğrenci Yardımı

Öğrenci Yardımı İçin Nereye Başvurmamız Lazım?

Öğrencilere SED Yardımı Nedir?

SED yardımı parası başvuru şartları nelerdir?

Sed Yardımı Almak İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

Kaymakamlık Eğitim Yardımı Nedir?

Öğrencilere Verilen Yardımlar Nelerdir?

Öğrencilere para yardımı yapan dernekler ve vakıflar hangileridir?

E-Devlet Üzerinden Öğrenci Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Aksi halde yardım alamazsınız. Başvurusu kabul edilen adayların ücretleri onaylandıktan sonra PTT aracılığı ile alınacaktır. Bu yardımdan ilk öğretimden lise çağına kadar olan öğrenciler faydalanabilmektedir. Yüksek öğretim öğrencileri bu yardım kapsamında değildir. 

Devletin sunduğu diğer bir eğitim yardımı ise şartlı eğitim yardımıdır. Devletin bu yardımından sosyal güvencesi olmayan aileler yararlanabilmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yaptığı bu yardım, Şartlı eğitim yardımı öğrencini annesine yapılmaktadır.

Aynı ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapılmadığı sürece devam eder. Öğrenci bu yardımı almaya devam eder. Yardım PTT üzerinden yapılabilmektedir.

Öğrencinin örgün eğitim dışına çıkması, devamsızlığının 4 günden fazla olması, yardım kaydının olduğu ikamet adresinin Sosyal ve Yardımlaşma Derneğine haber verilmeden değişmesi, hane gelirinin değişmesi ve kişinin ölmesi durumlarında yardım durumu ortadan kalkar. Şartlı eğitim yardımını eğitim seviyesine göre ve cinsiyete göre değişmektedir.

Öğrenci Yardımı İçin Nereye Başvurmamız Lazım?

Öğrenci yardımına başvurmak isteyen adayların Öğrenciye para yardımı başvuru formu e-Devlet üzerinden doldurmak için linkine tıklaması yeterlidir. Başvuru bilgilerini tam ve eksiksiz doldurduktan sonra gerekli inceleme sonrası ödemeniz yapılacaktır.

Öğrenciye Para Yardımı Başvuru Formu e-devlet üzerinden doldurabileceğiniz gibi Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma vakıflarına giderek doldurabilirsiniz. 

Öğrencilere SED Yardımı Nedir?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede sürdürmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko- sosyal destektir. 

Okuyan öğrencilere verilen SED Yardımı miktarı 50 TL ile 75 TL arasında değişmektedir. SED yardımı devlet tarafında yapılan yardımlardan biridir. 2 ayda 1 defa PTT şubelerine alabilirsiniz.  Sosyal ve ekonomik destek aylık düzenli olarak sunulabileceği gibi Geçici Ekonomik Destek adı altında tek seferlik olarak da sunulabilir.

SED miktarı ve süresi ailedeki çocuk sayısına göre belirlenmeyip ailenin ihtiyaçlarına göre belirlenir. Bu miktar ve süre SED yönetmeliği çerçevesinde Sosyal Hizmet Merkezindeki komisyon ve aile hakkında sosyal inceleme yapan meslek elemanı tarafından belirlenir.

Yardımı almak isteyen ailede çalışan bireyin bulunmasına rağmen ihtiyaçlarını karşılayamaması veya ailede çalışabilecek bireyin bulunmaması, ailenin ekonomik kriz sürecinde olması gibi durumlarda olan aileler başvuruda bulunabilirler ve bu kişiler önceliklidir.  Ailesinde çocuk olmaması durumunda başvuru kabul edilmeyecek. Bu yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşların belirli şartları taşıyor olması gerekmektedir

SED yardımı parası başvuru şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Ailenin maddi durumunun kötü olması

Ek gelir kaynaklarının bulunmaması

Hane halkı geliri asgari ücretten düşük olması

6 ayda 1 defa gelir kontrolü yapılmaktadır gelir durumunun değişmesi halinde yardım kesilir

Eğitim yardım parası hane başına değiş okuyan çocuk başına verilmektedir

Çocukların eğitim hayatına devam etmeleri gereklidir

Okulda devamsızlık yapılmaması gerekir

Okul açık olduğu sürece yardım yapılır

SED Başvurusu için İstenilen belirli evraklar bulunmaktadır. Başvurusu kabul edilen kişilerden istenen belirli evraklar olmadan başvurusu kabul olsa bile yardım alamayacaktır. Başvuran kişinin evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlamaları gereklidir.

Sed Yardımı Almak İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

    Ailedeki tüm bireylerin kimlik fotokopisi

    Ebeveyn adına düzenlenmiş ikametgâh adresi

    Ailede engelli varsa engelli raporu

    Ailedeki bireylerin sağlık sorunlarına dair rapor/belge

    Ailede çalışabilecek durumda olup iş bulamadığı için çalışmayan bireyin bulunması durumunda iş aradığına dair İş-Kur İş Arayan kayıt belgesi

    Çalışan kişilerin iş yeri telefon numarası ve adresi

    Mal Beyanı gösterir belge

    Çocukların güncel öğrenci belgeleri

    Kira sözleşmesi fotokopisi

    İş göremezlik raporu

    Ebeveyne ait Ziraat Bankası hesap cüzdanı

Kaymakamlık Eğitim Yardımı Nedir?

Öğrencileri yalnız bırakmayan diğer bir kuruluş ise kaymakamlıklardır. Kaymakamlık öğrenci yardımı parası başvurusu bizzat velinin kaymakamlık binalarında bulunan Sosyal yardımlaşama ve dayanışma vakıflarına gidilerek yapılmaktadır.

Maddi durumu kötü olan ve okulda başarılı olan çocukların kabul olan başvuruları PTT şubesinden alınır. İkamet ettiğiniz il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuru yaparak verilen başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir.

Ayrıca Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan çocukların bu yardım ile ailelerine dönebilme imkânı buldular. Çocukların okuduğu kuruma göre maddi destek değişmektedir. Bu yardım ile ailenin ekonomik durumu düzelene dek verilmektedir sonrasında destek kesilecektir.

Kaymakamlık yardımında 6 ayda bir denetleme yapılmaktadır. Denetlemelerin ardından rapor tutulmaktadır. Ailenin durumu düzelmişse yardım kesilir, düzelmezse yardım verilmeye devam etmektedir. Destekten sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları faydalanabilecektir.

Aynı zamanda bu maddi destek sadece eğitim alanında kullanılmalıdır aksi halde işlem yapan kişiler para cezası alır ve o ana kadar alınan tüm desteğin parası kişiden geri alınır. Yanlış yapan kişilere 456 TL ve 821 TL arasında ceza verilmektedir.

Öğrencilere Verilen Yardımlar Nelerdir?

Yardıma ihtiyacı olan aileler, çocuklarının eğitimlerini karşılamak için yardım veren kurum ve kuruluşlara bakmaktadır. Öğrencilere verilen birçok yardım bulunmaktadır. Çoğu kuruluş bu anlamda öğrencilere destek olmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu

Sosyal Güvenlik Kurumu öğrencilere, 2022 yılına ait 1300 TL yardım vermektedir. Başvuru için e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Vakıflar Genel Müdürlüğü

Vakıflar Genel Müdürlüğü öğrencilere yardımını burs olarak vermektedir. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim gören kişilere verilmektedir. Başvuru için Vakıflar Genel Müdürlüğü web sitesinden yapılmaktadır. Yardım tutarı eğitim seviyesine göre değişmektedir. Lise öğrencilerine 300 TL üniversite öğrencilerine ise 650 TL olarak vermektedir

Valililer ve Kaymakamlıklar

İl valilikleri ve ilçe kaymakamlıkları bağlı oldukları il ve ilçelerde eğitim gören öğrencilere vermektedir. Başvuruda bulunmak için ikamet ettiğiniz yerdeki il ve ilçelere bağlı sayfaları ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Belediyeler

 Belediyeler muhtaçlık sınırları altında eğitim öğretim gören öğrencilere verilmektedir. Belediyeler öğrenciler için 300 ile 1000 TL arasında yardımda bulunmaktadır. Başvuru için hizmet binasına gitmeniz yeterli olacaktır.

Vakıflar ve Dernekler

 Vakıflar ve Dernekler yardıma muhtaç ailelerin eğitim hayatında başarılı olan çocuklarına para yardımında bulunurlar.

Öğrencilere para yardımı yapan dernekler ve vakıflar hangileridir?

Ahbap Derneği

Anadolu Vakfı,

Vehbi Koç Vakfı

Sabancı Vakfı olarak bir sürü vakıf bulunmaktadır. Başvuruda bulunmak isteyen kişiler İlgili derneğin resmî web sitesini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz. 

Şartlı Eğitim Desteği için Sosyal ve Yardımlaşma Derneğine giderek başvuru yapmanız gerekmektedir

Sosyal ve Ekonomik Yardım Desteğine başvurmak için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru Tıklayın. 

Öğrenci yardımı için linkine https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi yabilirsiniz.

E-devlet üzerinden devlet desteğine başvuru yapacak ihtiyaç sahibi kişiler https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti tıklayarak forma ulaşabilir.

E-Devlet Üzerinden Öğrenci Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Online olarak başvuru yapmak için e-devlet  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ portalına bilgileriniz ile birlikte giriş yapmanız gerekmektedir.

Portala giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Sosyal Yardım Hizmetleri” yazınız.

Çıkan sonuçlardan “Sosyal Hizmet Başvurusu” seçeneğine tıklayarak, başvuru sayfasına yönlendirileceksiniz.

Bu sayfanın sağında “Yeni Başvuru” kutucuğu göreceksiniz, o kutucuğa tıkladığınızda başvuru formuna ulaşmış olacaksınız.

Ardından istenen bilgileri eksiksiz ve tamamen doğru bir şekilde girerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Online olarak yaptığınız geçmiş başvuruları sorgulamak ve kontrol edebilmek için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama tıklayınız.