Başarılı öğrencilere verilecek destekler belli oldu!! Bakan Derya Yanık Açıkladı: Öğrencilere Asgari Ücretin 3 Katına Kadar Destek Verilecek!

İçindekiler [Gizle]

ASGARİ ÜCRETİN 3 KATINA KADAR EĞİTİM DESTEĞİ!

İLK 5’E GİRENE ASGARİ ÜCRET KADAR DESTEK VERİLECEK!

LİSE SINAVINA GİRECEK OLANLAR DİKKAT!

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI BAŞVURUSU NEREDEN VE NE ZAMAN YAPILACAK?

2022 yılının son kabine toplantısının ardından toplantı kararlarına ve diğer başlıklarına ilişkin açıklamalarda bulunmak üzere kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde başarılı olan öğrencilere farklı başlıklar altında nakit desteklerinin verileceğini bildirmişti. İkinci dönemin başlamasına az bir zaman kala söz konusu destek programı ile ilgili araştırmalar sıklaşmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Başarı Teşvik Programı” ismi ile duyurulmuş olan yeni destek modeli, geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın paylaşımı ile tekrar gündeme geldi. Bakan Yanık, yeni eğitim desteğine ilişkin ayrıntıları paylaştı.

 

ASGARİ ÜCRETİN 3 KATINA KADAR EĞİTİM DESTEĞİ!

 

Başarı Teşvik Programı’nın desteklerine ilişkin bir paylaşımda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, destek miktarlarını da kamuoyu ile paylaştı. Bakan Yanık, üniversiteye giriş sınavında ilk 500’de yer alan tüm başarılı öğrencilere, tek seferliğine asgari ücretin 3 katına kadar nakit desteğinin verileceğini bildirdi. Bakan Yanık ayrıca ilgili öğrencilere eğitim hayatları boyunca barınma, yol ve burs desteğinin de sağlanacağını belirtti.

 

İLK 5’E GİRENE ASGARİ ÜCRET KADAR DESTEK VERİLECEK!

 

Aynı paylaşımında okulunda ilk 5’e, sınıfında ise ilk 3’e giren öğrencilere de destek verileceğini belirten Bakan Derya Yanık, o desteğin asgari ücret kadar olacağını bildirdi. Bakan Yanık ilgili desteğin senede iki kez hesaplara aktarılacağına dikkat çekti.

 

LİSE SINAVINA GİRECEK OLANLAR DİKKAT!

 

Bu sene LGS’ye girecek olanlar için de bir destek modelinin düzenlendiğini ifade eden Bakan Yanık, sınavda yüzde 5’lik dilime giren öğrencilere bir seferliğine asgari ücretin 2 katına kadar nakit desteğinin verileceğini bildirdi.

 

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI BAŞVURUSU NEREDEN VE NE ZAMAN YAPILACAK?

 

Başarı Teşvik Programı başvurularına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapıldı. Bakanlığın en geç önümüzdeki hafta içerisinde öğrencilerin başvurularını kabul etmeye başlayacağı tahmin edilirken başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılacağı ifade edildi. Başvuru esnasında kimlik ve başarı belgesi ibrazının zorunlu olduğu da bildirildi.