Çocuğu olan aileler geçim sıkıntısından kurtulacak! 3 bin 330 TL para yardımı yapılacak! Devlet yardım elini uzattı: Başvurular buradan yapılacak!

Devlet müjdeli haberi verdi. Çocuklu ailelere 3300 TL yardım ödemesi yapılacak. Erdoğan açıkladı. Çocuğu üniversitede okuyan aileler için ise 5 bin 500 TL ödeme yapılacak!

Çocuğu olan aileler geçim sıkıntısından kurtulacak! 3 bin 310 TL para yardımı yapılacak! Devlet yardım elini uzattı: Başvurular buradan yapılacak! Çocuklu aileleri sevindiren haber geldi. Devlet tarafından verilen yardım ödemelerini almaya hak kazanan vatandaşlara bir hak daha çıktı. İşte detaylar...

 

DEVLETTEN ÇOCUKLU AİLELER İÇİN YARDIM PARASI

Çocuğu olan, geçim sıkıntısı çeken aileler üzülmesin. Devlet tarafından yardım eli uzatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocuklu ama maddi durumu kötü olan, devletten yardım desteği alan ailelere sevindirici bir haber daha verdi. Çocuklu aileler için 3300 TL yardım parası ödemesi yapılacak. 

Geçen günlerde toplanan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocuk sahibi ailelere 3300 TL devlet desteği yardımı vereceklerini açıkladı. Daha sonra ayrıntılarda ise bu yardımın miktarı açıklandı. Burada çocuğun hangi düzeyde eğitim gördüğü önemli. Eğitim düzeyi verilen yardımın miktarını da belirleyecek. İlkokul ya da ortaokulda öğrenim gören, maddi durum açısından sıkıntılı aileler için 3.300 TL, yardım parasını verilirken, çocuğu üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi aileler içinde 5.500 TL yardım ödemesi yapılacak. Erdoğan tarafından bu yardım parasının sözü verildi. Bu yardım paralarından ise sadece devletten yardım desteği alan, muhtaç sahibi aileler faydalanabilecek. 

 

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları:

"Sosyal yardım hakkı olan ailelere mensup olan ve devlet okullarının ortaokul kademesinde okuyan öğrencilerin sınıflarında dereceye girmesi halinde net asgari ücret tutarının yüzde 60'ına kadar, yükseköğretimde eğitim alan öğrencilerine de net asgari ücret tutarı kadar dönem arası verilecek bir biçimde başarı desteği sağlayacağız. Aynı zamanda 4 yıllık yükseköğretim örgün öğretimde okuyan aynı kapsam içinde olan öğrencilere de aylık olarak 100 lira destek ödemesi vereceğiz.

YÖK tarafından belirlenen ve dünya genelinde ilk 500 üniversiteye girme hakkını alan aynı kapsam içindeki öğrencilere de devletinin her zaman yanında olduğunu hissettirmesi için onlara bir başarı desteği sağlayacağız. Sosyal yardım desteği alan hanelerin meslek lisesinden mezun olan öğrencilerinin lise eğitimini tamamladıktan sonra devletin meslek edindirme kurslarına alarak iş hayatına atılmasına destek olacak şekilde net asgari ücrete orantılı olarak belirlenen bir destek olacak. Yine aynı durumda olan ailelerin çocuklarının işe girmeleri için gerekli olan merkezi sınavlar ile birlikte bilim, spor ve sanat alanında düzenlenen yarışmalara katılanların da tüm ihtiyaçları tarafımızdan karşılanacaktır."