Çocuklu ailelere 3.709 TL para yardımı başladı! e-Devlet'ten bunu yapan anında alacak

İhtiyaç sahibi ailelere çeşitli destekler verilirken maddi durumu elverişsiz olan ailelerin çocuklarına ise destek sağlanacağı bilgisi verildi. Aile Bakanlığı okula giden öğrencilere destek vereceğini açıklandı. Her öğrenciye aylık 3.708 TL ödeme yapılacak.

 

PTT ve bankalar aracılığıyla sağlanan ödemeler bu sefer öğrencilerin hesaplarına geçiriliyor. Geçici ya da sürekli olarak yapılacak ödemelere öğrenci desteği de dahil edildi. e devlet sistemi üzerinden yapılacak olan başvurular için çocuklu ailelere 3.708 TL para yardımı yapılacağı açıklandı. İşte, yardımdan yararlanmak isteyenlerin merak ettiği şartlar ve tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

 

Öğrenci belgesi olanlara öyle bir destek yapılacağı müjdesi verilirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelere 3.708 TL ödemesi yaparken çocuğu okuyan ailelere yardım eli uzatıldı. Çocukları okuyan ailelere çocuğun gittiği sınıfa bakılarak para yardımı yapılır. Üniversiteye giden öğrencilere yapılan para yardımı için başvuru şartları duyuruldu. Çocuklu ve ihtiyaç sahibi ailelere SED yardımı yapılırken e devlet sistemi üzerinden başvurular yapılıyor. Ocak ayında asgari ücretle beraber memur ve emeklilerin maaşlarına zam yapılırken sosyal yardım ödemeleri de bu oranda artışa tabi tutuldu.

 

3.708 TL DESTEK ÖDEMESİ

 

İlkokula giden öğrencilere 3.090 TL, ortaöğretim 3.295 TL olarak destek ödemeleri yapılıyor. Ortaöğretim çağında olan ve okumayan öğrencilere de aynı zamanda 2.059 TL ödeme yapılacak. Yükseköğretime giden çocuklar için yapılacak ödeme tutarı ise 3.708 TL olarak belirlendi. Geçici süreyle verilen SED yardımları yılın belirli bölümleri üzerinden hesaplara geçirilir. Aile Bakanlığı, sosyal yardımlaşma derneklerine başvurular kabul edilir. E-devlet sistemi üzerinden yapılan başvurular da ise form eksiksiz olarak kabul görür.

 

 

SED YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI

İhtiyaç sahibi olan ekonomik nedenlerden ötürü muhtaç seviyelerde yer alan bakım tedbiri alınmadan desteklerden yararlanan aileler ya da yakınları tarafından bakılan çocuklar.

Bakım tedbiri kararında yaş sınırlarının tamamlanmaması durumunda sosyal hizmet kuruluşları ya da koruyucu aileler tarafından bakılmayan iş ve meslek edinme kurslarına gitmeyip bakıma muhtaç çocuklar.

Yaşanan doğal afet gibi olağanüstü durumlarda yaşanan mağduriyet nedeniyle aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olup ameliyat geçiren ya da ailesi vefat eden çocuklar.