Cumhurbaşkanı Duyurdu Çocuğu Olan Ailelere Müjde! En Düşük 3300 TL Veriliyor! Başvuru için geç kalmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından milyonlarca çocuklu aileye müjde niteliğinde haber geldi. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni sosyal destek yardım paketi kabine toplantısının ardından açıklandı. Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan tüm sosyal yardım paketlerine ilgi gösterilirken çocuğu okula giden ailelere yardım paketi açıklanması dikkatleri çekti.

 

İlkokul, ortaokul ve lise okuyan milyonlarca öğrenci eğer ihtiyaç sahibi olursa Cumhurbaşkanlığı tarafından yeni sosyal destek verilecek. Verilecek sosyal desteğin ise asgari ücretin yüzde 60’ı kadar olacağı duyuruldu. En düşük ödemenin 3300 TL tutarında verileceği belirlendi.

 

 

 

 

3300 TL Yardım Başvurusu Nereden Yapılır?

 

 

Başarı Teşvik Programı adı altında verilen bu ödemelere başvurular kolaylıkla yapılmaktadır. Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan başarı teşvik programıyla ilgili:

 

“Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelere mensup, devlet okullarında okuyan , sınıflarda dereceye giren öğrencilere net asgari ücret, yüksek öğretim öğrencilerine asgari ücret kadar, ayrıca 4 yıllık üniversite kazanan aynı kapsamdaki öğrencilere aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız.” denildi.

“Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki öğrenciler ile devlet korumasında bulunan çocuklardan sınıf okullarında dereceye girenlere net asgari ücretin %60’ına kadar,

 

Aynı kapsamda yüksek öğretim öğrencilerine başarı sıralamasına göre net asgari ücret kadar,

Aynı kapsamdaki meslek lisesi mezunu öğrenciler ise lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlere net asgari ücret kadar başarı desteği sağlanacak.

 

Yine aynı kapsamdaki evlatlarımızdan işe girmek için gerekli merkezi sınavlara katılacak olanların sınav ücreti ile bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanlara devlet tarafından destek sağlanacak” ifadeleri kullanıldı.

 

 

Üniversite Öğrencilerine 5500 TL!

 

 

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan başarı teşvik yardımı kapsamında üniversite öğrencilerine destek sağlanacağı belirtildi. Yapılan açıklamada “aynı kapsamda yüksek öğretim öğrencilerine başarı sıralamasına göre net asgari ücret kadar” destek sağlanacağı duyuruldu. Devlet tarafından verilecek olan ödemeden faydalanmak için en önemli şart belirli bir başarı sıralamasına sahip olmak gerektiğidir.

 

Devlet tarafından verilen 3300 TL ve 5500 TL yardım başvurusu yalnızca okuyan çocuğu olan ve ihtiyaç sahibi ailelere verilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından detayları açıklanacak olan sosyal yardım paketinin asıl adı ise başarı teşvik programı olmaktadır. Verilecek olan sosyal yardımın çocuklara mı yoksa ihtiyaç sahibi ailelere mi verileceği de merak edilmeye başlandı. Konuyla ilgili bakanlık tarafından yeni açıklama geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

 

E DEVLET BAŞVURU LİNKİ : https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi