Maksimum Haber 2022 - Cumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi ! KYK yurdunda kalan öğrencilere beslenme yardımı kaç liraya yükseldi ?

KYK beslenme yardımı ne kadar oldu? Beslenme yardımı olarak bilinen yemek yardımı ödemeleri hakkında son dakika gelişmesi yaşanıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından beslenme yardımı hakkında öğrencilere müjdeli haberi açıkladı. Bu gelişmelerin ardından beslenme yardımının ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, KYK yurt beslenme yardımı nedir? 2022 KYK yemek yardımı kadar, kaç TL oldu? İşte haberin detayları....

KYK yurt beslenme yardımı nedir? Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı beslenme yardımına ilişkin açıklamalarının ardından gözler söz konusu yardım ödemesinin detaylarına çevrildi. Beslenme yardımının artırılması ile birlikte yardım ödemesinin ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, KYK yurt beslenme yardımı nedir? 2022 KYK yemek yardımı kadar, kaç TL oldu?.

 

KYK YURT BESLENME YARDIMI NEDİR?

KYK yurtlarında barınan öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için lokanta-kantin hizmet yerleri bulunmaktadır. Yemeklerin fiyatı, piyasa fiyatları ortalamasının en az yüzde 35 oranında indirimli olup mutfak, depo, kullanılan araç gereçler ile malzemelerin kalitesi ve hijyen şartlarına uygunluğu yurt yöneticileri ve diyetisyenler tarafından devamlı kontrol edilmektedir. Öğrencilere yemekler çoktan seçmeli olarak verilmektedir.

KYK yurdunda barınan tüm öğrencilere günlük beslenme yardımı yapılmaktadır.

 

KYK YURT BESLENME YARDIMI NE KADAR OLDU?

KYK yurtlarında barınan öğrencilere yapılan günlük beslenme yardımı; 2022-2023 öğretim dönemi için yeniden güncellenerek 25 liradan 60 liraya çıkarıldı.

 

YURTLARDA BARINMA KOŞULLARI

a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması.

b) Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunması.

Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık

Cumhurbaşkanına hakaret, devletin egemenlik alametlerini aşağılama, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama, kamu barışına karşı suçlar veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, hayasızca hareketler, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanımı, kullanımını kolaylaştırma, kullanmak için satın alma, kabul etme veya bulundurma, haksız mal edinme, şike, teşvik primi, kanuna aykırı olarak spor müsabakalarına dayalı bahis ve şans oyunlarını oynatma, oynatılmasına yer ve imkan sağlama, reklamını yapma veya para nakline aracılık etme suçlarından mahkûm olmaması..

.