Depremzede KİRA YARDIMI başvuru ekranı (e devlet)? || Kira yardımı ne kadar ve ne zaman yatacak? Kira yardımı nasıl alınır, ne kadar süre yatacak?

Kira yardımı yapılacağı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler sonrasında depremzedelere kira yardımı yapılacağı açıklandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira yardımı tutarları hakkında açıklama yaptı. Depremzedeler kira yardımın yatacağı tarihi, tutarını ve başvuru ayrıntılarını merak ediyorlar. Peki kira yardımı başvurusu nasıl yapılır, depremzedeler ne kadar kira yardımı alacaklar?

 

Kira yardımı tutarları ev sahipleri ve kiracı olmak üzere belirlendi. Kiracılara verilecek kira yardımı tutarının güncellendiğini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, duyurdu. Kira yardımı başvurusu ise e-Devlet üzerinden online bir şekilde yapılıyor. Kira yardımı başvuru ekranı ve yardım tutarının verileceği süre hakkında detaylar merak konusu. Peki kira yardımı ne kadar ve nasıl alınır? Depremzedelere kira yardımı ne zaman yatacak?

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Depremzedelere kira yardımı gerçekleştirilecek. Kira yardımı başvurusu ise e- Devlet “Afetzede Barınma Desteği” sayfası üzerinden yapılacak.

AFETZEDE BARINMA DESTEĞİ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

 

KİRA YARDIMI NE KADAR? 

Ev sahiplerine kira yardımı 5 bin TL yapılacak. Bakan Kurum, kiracılara yapılacak kira yardımı tutarı ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı talimatı ile kiracılara yapılacak kira yardımının 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılacağını paylaştı. Kira yardımı 12 ay süresince verilecek.

KİRA YARDIMI KİMLERE VERİLECEK, NE ZAMAN YATACAK? 

Kira yardımı; ikamet ettikleri konutları yıkık/acil yıkılacak/ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine ve kiracılara verilecek. Kira yardımların yatacağı tarih belli olduğu zaman habere eklenecek.