Hane başı destek ödemesi neden yatmadı? Hane başı destek ödemesi neye göre yatıyor, yatmayan destek için nereyi aramalıyım, ne zaman yatacak?

Hane başı destek ödemeleri yatmadı ne yapmalıyım, Hane başı destek ödemesi yatmadı nereyi aramalıyım? Sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) 10 bin TL'lik 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği belirtilip, "Şu ana kadar 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlanmıştır" denildi. Ödemeler devam ederken, ödemesi gerçekleşmeyen vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Hane başı destek ödemesi neden yatmadı, Hane başı destek ödemesi neye göre yatıyor, ne zaman yatacak?

Depremde binaları ağır hasar altında olan depremzedelere 10 bin TL hane başı destek ödemeleri veriliyor. Destek ödemesi almayı bekleyen vatandaşlar AFAD tarafından yapılan ödemenin detaylarını sorguluyor. 10 bin TL hane başı destek ödemeleri yapılmaya başlandı. Hane başı destek ödemesi neden yatmadı? Hane başı destek ödemesi neye göre yatıyor, yatmayan destek için nereyi aramalıyım, ne zaman yatacak?

2

Hane başı destek ödemesi neden yatmadı, hane başı destek ödemesi neye göre yatıyor? 

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalara göre yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olarak tespit edilen konutlara yönelik 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlanmıştır.

Ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığınca kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir.Hane Başı Destek Ödemeleri, Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşlarımızın doğrudan hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşlarımızın ise TC kimlik numaralarına yapılmaktadır. Ödeme yapılan vatandaşlarımıza bilgilendirme mesajı (SMS) gönderimine başlanmıştır" denildi.

4

Destek ödemeleri yatamayan vatandaşların banka şubelerine giderek TC kimlik numarası üzerinden Hane başı destek ödemesinin yatıp yatmadığını sorgulaması gerekiyor.

5

Ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığınca kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir, yoğunluk nedeniyle sıranın henüz gelmemesi de destek ödemelerinin henüz yatmamasına neden olabilmektedir.

Hane başı destek ödemeleri nasıl alınır, kimlere verilecek, şartları neler? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, nakdi desteğin kimlere yapıldığını; "10 bin TL zarar gören afetzedelere hane başı destek ödememiz vardı. Destek afette yıkık acil yıkılacak, ağır, orta veya az hasarlı tespit edilen konutlara yöneliktir. Hasarsızlara yönelik değil." sözleriyle açıkladı.

7

Ödemeler için başvuru şartı bulunmuyor. "Hane Başı Destek Ödemeleri" Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşların hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşların ise TC kimlik numaralarına yapılıyor.