Hoşgeldin Bebek Paketi Başvurusu

Hoşgeldin Bebek Paketi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hoşgeldin bebek paketi başvurusu için ilgili belediyenin iletişim kanalları üzerinden taleplerin iletilmesi gerekecektir. Ayrıca bazı belediyeler tarafından internet üzerinden de başvurular alınmaktadır. Yenidoğan bebeği olan aileler için anne – bebek (yenidoğan) destek paketi kapsamında ihtiyaçlarını karşılayacak birçok destek seçeneği sunulmaktadır. Sosyal devlet ilkesi gereğince doğrudan bakanlıklar aracılığıyla ve mahalli idareler üzerinden ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli destekler verilmektedir. Bu kapsamda devam eden hoşgeldin bebek projesiyle ailelerin doğum sonrasında ortaya çıkacak bazı ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmektedir.

İBB Beyaz Masa Portalı üzerinden veya ilgili telefon numarasını arayarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi bebek destek paketi kapsamında vatandaşların başvurularını yapmaları mümkündür. Söz konusu destek programından yararlanmak isteyenlerin bazı şartları karşılamaları gerekmektedir. İlgili koşulları sağlayan ailelere yenidoğan bebek yardımı kapsamında bezden ıslak mendil ve emziğe kadar birçok farklı bebek bakım ürünlerine yer verilmektedir. İBB dışında birçok belediye tarafından da benzer destek paketleri sunulmaya devam ediyor.

 

Hoşgeldin Bebek Paketinde Neler Var?

 

Hoşgeldin bebek paketinde yer alan ürünlerden bazıları şunlardır:

Bebek bezi,

Islak mendil,

Ağız mendili,

Alt – üst kıyafet,

Alt – üst pijama takımları,

Çorap,

Hırka,

Eldiven,

Patik,

Zıbın,

Biberon,

Emzik,

Bebek bakım ürünleri (tırnak makası, şampuan vb.)

 

Hoşgeldin Bebek Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Hoşgeldin bebek başvuru formu Ümraniye Belediyesi başta olmak üzere birçok belediyeden benzer destek duyuruları yapılmıştı. Geçtiğimiz dönemlerde farklı belediyeler tarafından da verilen anne – bebek paketleri kapsamında başvuruların ilgili belediyelerin sosyal yardım birimlerine yapılması gerekmektedir. Başvuru formunda yer alan tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak taleplerin iletilmesi gerekecektir. Yenidoğan bebekler için sosyal yardım veren belediyelerin internet sayfaları üzerinden başvuru formunun elektronik ortamda da doldurulması sağlanmıştır.

 

İZMİR BAŞVURU : https://www.izmir.bel.tr/tr/HosgeldinBebek/4063 

KOCAELİ BAŞVURU : https://www.kocaeli.bel.tr/tr/main/pages/sosyal-hizmetler/250

İSTANBUL BAŞVURU : https://askidafatura.ibb.gov.tr/anne-bebek-destek

MANİSA BAŞVURU : https://www.sehzadeler.bel.tr/fotogaleri/quot-HOS-GELDIN-BEBEKquot-.html

E-DEVLET DOĞUM YARDIMI : https://www.turkiye.gov.tr/ilksan-dogum-yardimi-basvurusu

MERSİN BAŞVURU : https://www.mersin.bel.tr/basvuru-merkezi/el-bebek-ve-gul-bebek-projesi-basvurusu