Maksimum Haber 2022 - Boşanmış Dul Kadınlara Devlet Yardımları

Boşanmış Dul Kadınlara Devlet Yardımları

Eşinden ayrılarak boşanmış dul kadınlara devlet yardımları kapsamında birçok olanak sunulmaktadır. Boşanmış dul kadınlara yönelik devletin sunduğu desteklerin neler olduğu, son yıllarda en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Devlet Dul Kadınlara Hangi Yardımları Yapıyor?

Boşanmış kadınlar, evliliğini sona erdirdikten sonra muhtaç duruma gelebilmektedir. Eşinden ayrılan kadınların muhtaç durumda olması sebebi ile, devlet bu kadınlar için birçok yardım programı başlatmaktadır. Kadınların boşanma sonrası mağduriyet yaşamamaları veya mağduriyetlerini minimuma indirmeleri amacıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yararlanabilecekleri birçok olanak bulunmaktadır. Peki, devlet dul kadınlara hangi yardımları yapıyor?

Belediye Yardımları

Devletin boşanmış dul kadınlara sunduğu imkanların önemli bir kaynağı belediyelerdir. Boşanmış dul kadınların belediyelerin sunduğu imkanlardan yararlanma ölçütü, ikamet ettiği il ve ilçe belediyesine göre değişiklik gösterir. Fakat belediyeler genel olarak boşanmış dul kadınlara;

Maddi yardım

Sıcak yemek yardımı

Kömür yardımı

Gıda yardımı sağlamaktadır.

Bu yardımlardan yararlanmak isteyen kişiler, ikamet ettikleri il veya ilçenin belediyesine giderek müracaat etmeleri gerekir.

Nakdi Yardım

Boşanmış dul kadınlar için sağlanan nakdi yardımlar, kişilerin ikamet ettikleri ilin kaymakamlık binasında hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından sağlanmaktadır. Kurum tarafından istenen belgeler ile bulunduğunuz ildeki Kaymakamlık binasına gidip, müracaat etmeniz halinde bu yardımdan faydalanabilirsiniz.

Kira Desteği

Devletin boşanmış dul kadınlara kira desteği sunması barınma yardımı olarak nitelendirilir. Boşanma sonrası yaşadıkları mağduriyeti gidermek amacıyla, gerekli koşulları taşıması halinde kira desteğinden yararlanabilir.

Boşanmış dul kadınların ailelerinden kalma evlerinin bulunması durumunda, barınma yardımını ev mobilyası ve ev tadilat onarımı şeklinde alabilmektedir.

Boşanmış Kadınlar Dul Aylığı Alabilir Mi?

Devletin dul kadınlar için sağladığı dul aylığı olanağından boşanmış kadınlar faydalanamaz. Boşanmış dul kadınlara devlet direkt olarak aylık bağlamasa da kaymakamlık, belediyeler ve SYDV gibi kurumlar aracılığı ile farklı yardımlar sağlamaktadır.

Boşanan Kadınlara Babadan Maaş Bağlanması 

Boşanan kadınlar, anne ve babalarından kalan maaşları alabilme hakkına sahiptir. Bu şekilde aldıkları maaşlar, yetim aylığı olarak adlandırılır. Boşanmış dul kadınlar vefat eden anne ve babalarının maaşlarını alabilmeleri için;

Sosyal güvence kaynağının bulunmaması

Sigortalı olarak bir yer de çalışmıyor olması gerekmektedir.

Boşanan kadınlar, vefat eden eşlerinin aylıklarını da alabilmektedir. Fakat bunun için boşanma gerçekleşmeden eşin vefat etmesi şartı aranmaktadır. Boşanmış dul kadınlara devlet yardımları için, SYDV kurumlarına, belediyelere ve Kaymakamlıklara başvuru yapılması gerekir.