Maksimum Haber 2022 - Doğalgaz Tüketim Desteği Yardımı Nasıl Alınır?

Doğalgaz Tüketim Desteği Yardımı Nasıl Alınır?

Devletin vatandaşlara sunduğu doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı açıklamadan sonra, bu yardımın nasıl alınacağına dair araştırmalar yapılmaya başlanmıştır.

Türkiye’de çok sayıda haneye bu yardımın ulaştırılması sağlanmaktadır. Ön ödemeli sayaç ve faturalı sayaç kullanan birçok kişi, PTT veya e-devlet aracılığı ile bu yardımdan yararlanmaktadır.

Doğalgaz Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devletin vatandaşları için oluşturduğu doğalgaz yardım başvurusu, e-devlet kanalı üzerinden yapılmaktadır. Doğalgaz yardımından yararlanmak isteyenler, e-devlet portalında “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” kanalından, istenen bilgiler eksiksiz bir şekilde doldurularak başvuru tamamlanmaktadır.

Doğalgaz tüketim desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, sadece e-devlet portalından değil, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla da başvuru yapabilir.

Doğalgaz Yardımı Kimlere Veriliyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler kapsamında başlatılan doğalgaz yardımından kimler yararlanabilir? Türkiye sınırları içinde, doğalgaz alt yapısı bulunan tüm il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlar bu destekten yararlanabilir.

Doğalgaz tüketim desteği normal vatandaşlar için sabit bir bedel üzerinden yapılırken, kronik hastalar ve yaşam destek cihazlarına bağlı olarak yaşayan hastaların bulunduğu hanelere %5 oranında daha fazla miktarda bu destek sunulmaktadır.

Doğalgaz Yardımından Yararlanma Şartları

Doğalgaz tüketim desteğinden yararlanmak için aranan koşullar şunlardır:

T.C. vatandaşı olmak

Doğalgaz alt yapısı bulunan il ve ilçede ikamet ediyor olmak

Yerleşim adresinde faturalı veya ön ödemeli sayaç aboneliğinin bulunması

E-devlet veya SYDV aracılığıyla doğalgaz tüketim desteği başvurusunun yapılması

 

Doğalgaz Yardımı Ne Kadar?

Her vatandaşın yararlanabildiği doğalgaz desteği ne kadar? Doğalgaz tüketim desteği ödemeleri, yıllık olarak yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın her hane için belirlediği doğalgaz tüketim desteği miktarı farklılık gösterir. Fakat bakanlığın doğalgaz yardımı için belirlediği ücret aralığı, 450-1150 TL’dir.  

Doğalgaz Destek Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

5 Eylül 2022 tarihinde başlatılan doğalgaz tüketim desteği ödemeleri, yılda 2 kez gerçekleştirilmektedir. Bakanlık bu yardım ödemelerini her yıl Ekim ve mart aylarında, yılda 2 kez olmak koşulu ile gerçekleştirmektedir.

Özetle, doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır? Her yıl ekim ve mart aylarında faturalarını PTT üzerinden ibraz eden herkes bu yardımdan yararlanabilir.