Maksimum Haber 2022 - Erzak ve Para Yardımı Nasıl Alırım?

Erzak ve Para Yardımı Nasıl Alırım?

Türkiye’de muhtaç durumda olan vatandaşlar için yapılan erzak ve para yardımı nasıl alırım? Devlet çeşitli kurumları aracılığı ile muhtaç durumda olan kişilere sağladığı erzak ve para yardımlarını kişiler, başvuru yapmaları durumunda alabilir.

Para ve Erzak Yardımı Yapan Kurumlar

Türkiye’de kamu ve özel sektörde hizmet veren birçok kurum ve kuruluş, ihtiyaç sahibi kişilere; para, eğitim, yakacak, sağlık, okul ve barınma yardımları sağlamaktadır. Türkiye’de para ve erzak yardımı yapan başlıca kurumlar;

Kaymakamlıklar

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Dernekler ve Vakıflar

Valilikler

Kızılay

Sanatçılar ve iş adamları

Her Aileye 500 TL Yardım Başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ülke genelinde dar gelirli aileler için Aile Destek Programı kapsamında yardım uygulamaları başlatmaktadır. Ekonomik zorluklarla mücadele eden ve muhtaç durumda olan dar gelirli aileler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başlattığı Aile Destek Programı’na e-devlet üzerinden başvuru yapabilmektedir.

Aile Destek Programı kapsamında dar gelirli ailelere sağlanan sosyal yardım programı, 500 TL tutarında ödenmektedir. Kurum tarafından onaylanan başvurular, en geç 1 ay içinde ihtiyaç sahiplerine ödenmeye başlamaktadır.

Erzak ve Para Yardımı Ne Kadar Oldu?

2022 yılında Türkiye’de hizmet veren kamu kurumları tarafından yapılan erzak ve para yardımı ne kadar oldu? İhtiyaç sahibi kişilerin e-devlet üzerinden başvuru yapabildikleri erzak ve para yardım miktarları değişiklik göstermektedir.

2022 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Kaymakamlıklar, Belediyeler ve Valilikler tarafından yapılan gıda yardımı miktarı 700 TL’dir. Fakat farklı kamu kurumlarının ihtiyaç sahipleri için yaptıkları para yardımlarının miktarları, yardım yapılacak gruba göre değişmektedir.

Erzak ve Para Yardımı Kimleri Kapsıyor?

Erzak ve para yardımına başvurabilecek kişiler, maddi anlamda ihtiyaç sahipleri arasından seçilmektedir. Dar gelirli aileler, engelliler, dul kadınlar, yardıma muhtaç şehit aileleri, yetim ve öksüz çocuklar gibi birbirinden farklı gruplar, kurumların sağladığı erzak ve para yardımları için başvurabilir.

Erzak ve para yardımı için başvuran kişiler detaylı olarak araştırılmaktadır. Aynı zamanda kişilerin bu yardımdan yararlanması için aile olma ön koşulu aranmaktadır. Yalnız yaşayan ve muhtaç durumda olan kişiler de bu tip yardımlardan yararlanabilir.

Erzak Yardımında Verilen Gıdalar

Belediyeler, kaymakamlıklar, SYDV ve valilik gibi kamu kurumlarının dar gelirli ailelere ve ihtiyaç sahibi kişilere para yardımının yanı sıra erzak yardımı yapmaktadır. Erzak yardımında verilen gıdalar şunlardır:

Makarna

Şeker

Bakliyatlar

Yağ

Un

Bulgur

Pirinç

Salça

Listede adı geçen ürünlerden oluşan erzak ve para yardımı nasıl alırım? Diye merak eden kişiler, e-devlet üzerinden veya ikamet ettikleri bölgedeki yardım yapan kamu kurumlarına giderek başvuru yapabilir.