Maksimum Haber 2022 - İhtiyaç sahibi ailelere yılbaşı ikramiyesi gibi devlet yardımı: Erdoğan duyurdu tek başvuruyla anında hesaplara yatacak!

Dün akşam gerçekleşen ve 3 saat süren Bakanlar Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'yoksul' aileler için müjdeli haberi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen ve 3 saat süren Bakanlar Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunarak 'yoksul' ailelere müjdeli haberi verdi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret, EYT, memur ve emekliye yönelik çalışmalardaki son durumun ele alındığı kritik toplantı 3 saat sürerken toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon ve hayat pahalılığının iç ve dış sebepleri olduğunu açıklayarak 'yoksul' aileleri sevindiren açıklamalarda bulundu.

Aile Destek Programı kapsamında 2,8 milyon haneye toplam 9,2 milyar lira nakdi yardım yaptıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aralık ayında da aynı proje dahilinde 3 milyon haneye 3,8 milyar lira daha nakdi kaynak aktarımı yapacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:

Küresel krizlerin dünyada zaten bozuk olan sosyal adaletsizliği büyüttüğü bir dönemde biz her alanda olduğu gibi bu hususta da diğer ülkelerden ayrışıyoruz. Yaşanan gelişmeler bizi sosyal yardımları sadece en temel ihtiyaçlarına ulaşamayan vatandaşlarımızla sınırlı olmaktan çıkartıp daha kapsayıcı bir yaklaşımla yeniden ele almaya yöneltmiştir. Sosyal yardım politikamız, yoksulluk sınırının altına düşenleri kollama yanında, günümüz gerçeklerine uygun şekilde insanlarımızın hayat standartlarını daha yüksek bir seviyede tutmayı amaçlıyor.

 

3 MİLYON HANEYE 3,8 MİLYAR LİRA YARDIM KAMPANYASI

Bu anlayışla, hayata geçirdiğimiz ve sürekli geliştirdiğimiz son sosyal yardım projemiz, Türkiye Aile Destekleridir. Temmuz ve Kasım ayları döneminde Türkiye Aile Destekleri kapsamına giren 2,8 milyon hanemize toplam 9,2 milyar lira nakdi kaynak aktardık. Bu ay aynı proje dâhilinde 3 milyon haneye 3,8 milyar lira daha nakdi kaynak aktarımı yapacağız.

Eskiden beri devam eden engelli ve yaşlı aylıklarının ödemelerini de titizlikle sürdürüyoruz. Kasım ayında 1,3 milyon yaşlı ve engellimize 2,1 milyar lira ödedik, Aralık ayında da aynı miktar ödemeyi gerçekleştireceğiz. Yine Kasım ayında 9,4 milyon ihtiyaç sahibi vatandaşımızın 2,9 milyar lira tutarındaki genel sağlık sigortasını ödeyerek ücretsiz sağlık hizmeti alabilmesini sağladık.

 

Aile Destek Programının detayları hakkında bilgilendirme formu yayınlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şu ifadelere yer verdi:

"850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir."

DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Türk vatandaşı olması,

Mavi Kart sahibi olmaması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,

18 yaşından büyük olması,

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.