Maksimum Haber 2022 - Sosyal Yardım Parası Kimlere Verilir Başvuru Nasıl Yapılır ?

Sosyal Yardım Parası Kimlere Verilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onaylanan sosyal yardım parası kimlere verilir? Diye merak edenler için şöyle söylenebilir:

65 yaşını geçmiş muhtaç kişiler

Eşi vefat etmiş dul kadınlar

Muhtaç asker aileleri

Muhtaç asker çocuğu

Öksüz ve yetim çocuklar

Mavi kart sahibi çoklu doğum yapacak olan anneler

Tüberküloz ve SSPE hastaları

Listede adı geçen kişiler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından verilecek sosyal yardımlardan farklı miktarda yararlanmaktadır.

Sosyal Yardım Parası Nasıl Alınır?

Sosyal yardım programlarına e-devlet üzerinden başvuran kişiler, başvurularının onaylanmaları halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Mütevelli Heyetince belirlenen miktarda yardımı almaya hak kazanmaktadır.

Sosyal yardım ücretleri, PTT aracılığı ile veya kişilerin başvuru formunda belirtmiş oldukları Ziraat Bankası hesaplarına yapılmaktadır.

Sosyal Yardım Parası Ne Zaman Verilecek?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından verilen sosyal yardım parası ne zaman verilecek? Sosyal yardım programları, başvuran kişinin hangi anlamda sosyal yardım alacağına göre değişiklik göstermektedir.

Birbirinden farklı hizmetleri kapsayan sosyal yardım programı ödemeleri; iki ayda bir, ayda bir veya tek seferlik olarak gerçekleşmektedir. Fakat bazı sosyal yardım programları ödemelerini, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları mütevelli heyetlerince belirlenen zaman aralığında yapmaktadır.

 

Aile Destek Programı Ödemeleri Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Aile Destek Programı olarak hane başına farklı miktarlarda sosyal yardım uygulaması başlatmaktadır. Aile Destek Programı kapsamında başlatılan sosyal yardım miktarları, hane gelir durumlarına göre farklılık gösterir.

Peki, Aile Destek Programı ödemeleri ne kadar? Ailelerin gelir durumuna göre kararlaştırılan Aile Destek Programı ödeme miktarları; 450, 550 ve 600 TL şeklinde uygulanmaktadır.

Aile Destek Programı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Destek Programı başvuruları, e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Kişiler T.C. kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri ile portala giriş yaparak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ekranı üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” nu seçip yapabilirler.

E-devlet üzerinden başvuru yapamayacak olan kişiler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurumlarına giderek başvuru yapabilir. Peki, Aile Destek Programı kapsamında sunulan sosyal yardım parası kimlere verilir? Haneye ait kişi başı gelirin asgari ücretin 3’te 1’inden az olan kişiler, başvuru yapabilmektedir.