Mart 2023 Aile Destek ödemeleri YATTI MI, ne zaman? Sosyal Yardim Paralari Yattimi

Mart ayının gelmesiyle birlikte aile destek ödemeleri hakkında aramalar hız kazandı. İhtiyaç sahibi binlerce kişinin yararlandığı Aile Destek Programı kapsamında yapılacak ödemelerin zamanı merak ediliyor. Peki, Mart 2023 Aile Destek ödemeleri YATTI MI, ne zaman? Zamlı Aile Sosyal Yardım paraları kaç TL oldu, hesaplara geçti mi?

 

MART AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Mart aile destek ödemesi ne zaman? 12 ay süresince düzenli bir şekilde ödemesi yapılan Türkiye Aile Destek Paketi ödemeleri, Şubat ayının 28 çekmesi ve Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremlerden sonra araştırılıyor. Emekli maaşları ve memur maaşlarının da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından erken yatırılması Mart ayı aile destek paketi ödemelerinin de erken yatırılması ihtimalini artırıyor. Dolayısıyla Mart aile destek programı ödemeleri e-Devlet üzerinden sorgulanıyor. Mart Aile destek parası ne kadar, zam gelecek mi? Hemen hemen 3 milyon haneye 12 ay süresince gerçekleştirilecek 3,8 milyar TL'lik ödemeler ile ilgili sorgulamalar sürüyor. Destekten yararlananlar, ''Mart aile destek ödemesi ne zaman, 2023 Mart ayı aile destek parası ne kadar, zam geldi mi' sorularının cevabı araştırıyor. İşte, Şubat 2023 Aile Destek Ödemeleri e-devlet sorgulama ekranı..

 

2023 MART AYI AİLE DESTEK PARASI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Politikilar Bakanı Derya Yanık 2023 Türkiye Aile Destek programı için, "3 milyon haneye 2,9 milyar TL, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında ise 2,2 milyon haneye 919 milyon TL olmak üzere toplam 3 milyon haneye 3,8 milyar TL destek ödemesi yapılacak" açıklamasında bulundu.

Güncel Mart ayı aile destek ödemeleri şu şekilde:

450 TL ve altı olanlar 1.250 TL,

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar 1.100 TL,

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar 950 TL,

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar 850 TL alacak.

MART AİLE DESTEK PARASI E DEVLET SORGULAMA EKRANI 

Bakan Yanık, 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için Evde Bakım Ödemesi'nin 3.336 TL’den 4.336 TL’ye; SED yardımının ise 2.337 TL’den 3.038 TL’ye yükseldiğini açıklamıştı. Bu çerçevede Aile destek paketi ödemeleri de başlandı. “e-Devlet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası üzerinden sorgulama yapılabilir. Ayrıca hanedeki çocuk sayısına göre de ekstra destekler sunulmaktadır:

1-2 çocuklu hanelere: 350 TL

3 çocuklu hanelere: 450 TL

4 çocuklu hanelere: 550 TL

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere: 650 TL

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Ayrıca başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılıyor.aile destek programı devam ediyor ne demek

AİLE DESTEK PROGRAMI YARDIMI NE ZAMAN BİTİYOR?

850 ile 1.250-TL arasında değişen Aile Destek Programı ödemeleri en fazla 12 ay ödenecektir. Son ödeme tarihi ise 2023 yılı Haziran ayı içindir ve bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilecektir. 

Hak sahiplerinin ve hanelerinin sosyoekonomik durumlarında Aile Destek Programı hak sahipliğini etkileyecek nitelikte değişiklik olduğunun sistem ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespiti halinde söz konusu destek programı ilgili hane için durdurulacak olup bu şekilde desteği durdurulan hanelerin ihtiyaç sahipliği durumunun yeniden tespiti halinde Aile Destek Programı yeniden başlatılacaktır.

 

Bunun haricinde Aile Destek Programı başvurusu reddedilen kişilerin sosyoekonomik durumlarının değişmesi ihtimaline istinaden kişilere söz konusu destek programı kapsamında yeniden başvuru yapılması imkânı tanınmıştır.

MART AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakan Yanık; "Dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile destekliyoruz. Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’ye, %40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL’ye yükseldi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız" açıklamasında bulundu.