Ptt.gov.tr İş Başvurusu Nasıl Yapılır? PTT İş Başvurusu Şartları Nelerdir 2023? PTT Personel Alımı. Ptt.gov.tr duyurular

Ptt.gov.tr İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

 

İnsanlar heyecan içinde PTT personel alımlarının başlamasını bekliyor. PTT iş başvurusunda bulunabilmek için öncelikle iş ilanlarını takip etmek gerekir.

PTT tarafından açılan ilanlara PTT’nin resmî web sitesi üzerinden erişebilmeniz mümkündür. İnsan kaynakları bölümünün açtığı iş ilanlarını takip ederek başvuru yapabilirsiniz. ptt.gov.tr adresinden iş başvurusu yapabilmeniz için öncelikle yapmanız gereken PTT başvuru formu doldurmaktır.

Her yıl kadro açığı ve ihtiyacı sebebi ile PTT’nin resmî web sitesi üzerinden alım yapılacak personel sayısı vatandaşlara tebliğ edilir. İş ilanları açıldıktan sonra PTT personel alımı başvurusu yapmak için, PTT’nin resmi internet sitesinde yer alan veya konuyla ilgili farklı kurumlar aracılığı ile yayınladığı başvuru formunu doldurulmalıdır.

 

Ptt.gov.tr İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT İş İlanları VE İş başvurusu nasıl yapılır ptt

PTT İş Başvurusu Şartları Nelerdir 2023?

PTT Personel Alımı 2023

PTT İşe Nasıl Girilir?

PTT.gov.tr İş Başvuru Formu

PTT İş Başvurusu KPSS’siz

Ptt Hangi Alanlara Personel Alacak?

Başvuru formunu dolduran kişilere yapılacak olan mülakattan sonra sözlü ve yazılı sınav yapılır. Gerekli kriterleri sağlayan vatandaşların başvuruları kabul edilir. Gerekli takip linklerini içeriğimizin en altında sizlerle paylaştık.

PTT İş İlanları VE İş başvurusu nasıl yapılır ptt

Her yıl yüzbinlerce insanın merakla beklediği PTT personel alımları büyük bir rağbet görmektedir. İş ilanları yayınlandığında çok yoğun bir başvuru olduğu görülmektedir.

PTT iş ilanları için PTT’nin resmî web sitesindeki “Duyurular” sayfasını, kariyer.net PTT iş ilanları sayfasını ve İŞKUR PTT iş ilanları sayfalarını takip etmeniz gerekmektedir. İş ilanları aktif olduğunda PTT resmî web sitesinden veya konuyla ilgili kurumlar aracılığı ile vatandaşlara bilgi vermektedir.

Bu ilanlara yoğun bir talep yapıldığından dolayı, takibinizi sıkıca yapmanız ve ilk başvuru yapanlardan olmanız sizi avantajlı kılar. PTT iş ilanları için gerekli tüm linkleri içeriğimizin altına bıraktık.

PTT İş Başvurusu Şartları Nelerdir 2023?

Türk vatandaşı olmak

18-36 yaş arasında olmak

Erkek adayların askerlik görevini tamamlamış olması

Görev ve çalışmaya engel olan bir sağlık sorununun olmaması

Yeterli KPSS puanı almış olmak

Belirli suçlardan hüküm giymemiş olmak (TCK ilgili maddelerinde yer alan süreçler bitse bile)

Alım yapılacak pozisyon için belirlenmiş olan şartları sağlamak

Başvuru şartlarını sağlayan vatandaşların başvuruları değerlendirmeye alınır ve ardından mülakatlara çağrılır.

PTT iş başvurusu yaptıysanız, başvurunuzun kabul olması için bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. PTT iş başvurusu şartları alımın yapıldığı pozisyona göre değişmektedir.

Personel alımına yönelik hazırlanan başvuru kılavuzlarında bu şartlar vatandaşa açık bir şekilde tebliğ edilmiştir. Gerekli şartları sağlamayan vatandaşların başvuruları kabul edilmeyecektir. 

PTT Personel Alımı 2023

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte insanlar PTT personel alımı ne zaman diye sormaya ve yoğun bir şekilde araştırmaya başladı. Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT)’nda görev almak ve çalışmak isteyen vatandaşlar, personel alımlarının duyurusunu yakın bir takibe almış durumda.

2023 PTT personel alımında yaklaşık 55 bin personel alımı yapılacağı iddia ediliyor. Elbette bu konu için yapılmış henüz net bir açıklama bulunmamaktadır. PTT iş ilanları açıldığında ve konu hakkında açıklama yapıldığında sitemiz üzerinden bu bilgiye erişebileceksiniz. 

PTT İşe Nasıl Girilir?

Birçok vatandaş PTT kurumlarında işe nasıl girileceğini merak etmektedir. PTT personel alımları hakkında duyuru yapıldığında ilgili resmî site üzerinden başvuruların yapılması gerekmektedir. Belirlenen şartları sağlayan bireylere yapılacak olan sözlü ve yazılı mülakatlar sonrasında, değerlendirmesi yapılan bireylerin olumlu veya olumsuz sonuçlarının duyurusu yapılacaktır.

 

Birey gerekli şartları sağlamış ve mülakatları başarıyla tamamlamış ise iş alımı süreci başlayacaktır. İş alımı sürecinde PTT İnsan Kaynakları yetkilileri sizinle iletişime geçecek ve gerekli belgeler sizden istenecektir. Teslimatları yaptıktan sonra iş başlangıcınız yapılacaktır.

PTT.gov.tr İş Başvuru Formu

Heyecan ile beklenen PTT iş alımları, vatandaşları ekran başına kilitlemiş durumda. PTT personel alımı konusunda yapılan henüz bir resmî açıklama olmasa da yakın zaman içinde bir duyuru yapılması bekleniyor. PTT personel alımı 2023 tarihinde 55 bin civarı olduğu iddia edilmektedir.

PTT.gov.tr iş başvuru formu ise ilgili kurumun web sitesindeki duyuru sayfasından veya konuyla alakalı olan kurumlar aracılığı ile yapılacaktır. Başvuru yapabileceğiniz sayfa linkini sizlerle aşağıda paylaştık. 2023 duyuruları için bizi takip etmeyi unutmayın.

PTT İş Başvurusu KPSS’siz

Her yıl yapılan PTT personel alımlarını KPSS sınavına girmemiş lise mezunları da takip etmektedir. PTT iş başvurusu KPSS’siz bazı zamanlarda duyuru yoluyla vatandaşlara bildirilmektedir.

Kurum her yıl açık olan kadro ihtiyacı kadar personel alımı gerçekleştirmektedir. Personel alımlarında genellikle KPSS şartı aransa da belli dönemlerde PTT iş başvurusu KPSS’siz de yapılabilmektedir. Alım sayısı az da olsa iş ilanları görmek mümkündür. 

Ptt Hangi Alanlara Personel Alacak?

Büro görevlisi

Dağıtıcı elemanı

Avukat

Mimar

Mühendis

Tekniker

Gişe memuru

İŞKUR üzerinden PTT personel alımı iş ilanları takibi için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanDetay.aspx?uiID=00004655471 tıklayabilirsiniz.

Kariyer.net üzerinden PTT iş ilanları sayfasını takip etmek için https://www.kariyer.net/firma-profil/ptt-bilgi-teknolojileri-a-s-159463-84160 tıklayabilirsiniz.

PTT personel başvurusu sayfasına gitmek için https://www.pttteknoloji.com.tr/insan-kaynaklari/ tıklayabilirsiniz. Söz konusu alımlar başladığında bu site üzerinden yayınlanacaktır.

PTT personel alımı ile ilgili ilanları takip etmek için https://www.ptt.gov.tr/Sayfalar/Kurumsal/Guncel.aspx#ptt_duyurular tıklayabilirsiniz.

İş alımları hakkında bilgi almak için 0 312 939 09 99 numaralı destek hattını arayabilir ya da iletisim@pttteknoloji.com.tr adresine mail atabilirsiniz.