Son Dakika PTT Duyurdu !! Çocuğu Okula Giden Herkese 3295 TL Para Desteği !!

Devlet çocuğu olan ailelerin elini bırakmıyor. Okula giden çocuğu olan ailelere PTT'den çocuk yardımı ödemesi yapılacak. 3295 TL çocuk yardımı için başvurular başladı.

 

PTT'den çocuğu okula giden hanelere dev yardım! Karşılıksız 3.295 TL çocuk yardımı için başvurular açıldı. PTT'den çocuğu okula giden annelere müjde geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk sahibi ailelere PTT aracılığı ile çocuk yardımı ödemesi verecek. Okula giden çocuğu olan aileler gerekli başvuru şartlarını taşımaları durumunda e-devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla başvuru yaparak ödeme alabilecek. Devletin sağladığı çocuk yardımı ödemelerine ilişkin başvuru şartları da belli oldu. PTT 3295 TL çocuk yardımı ile ilgili merak edilen her şey haberimizde…

 

Ailelere müjdeli haber bu defa PTT'den geldi. Çocuğu okula giden aileler başvuru yapmaları halinde PTT'den binlerce liralık destek ödemesi alabilecek. PTT 3295 TL çocuk yardımına ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Hemen T.C kimlik numarasına göre başvuru yaparak Siz de ödeme alma şansına sahip olabilirsiniz. PTT çocuk yardımı başvuru şartları ve detaylar haberimizin devamında…

 

Çocuğu okula giden ailelere e-Devlet okul yardım parası 2023 SED başvurusu başladı! Hemen bakın belki size de çıkar... Çocuklu ailelere devlet yardımı destekleri her geçen gün artarken 2023 yılının gelmesi ile beraber rakamlar da yükseldi.

2023 senesi memur maaş zammı ve asgari ücrete zam oranı kesinleşirken rakamların belirlenmesi ile sosyal yardım paketlerinde de artışlar yaşandı. Devletin ödemiş olduğu pek çok sosyal yardım ve destek ödemesi memur maaş zam oranı üzerinden arttırıldı. Bu rakamlardan biride SED ödemesi için yapıldı.

 

SED YARDIMI SON DAKİKA 2023 NE KADAR OLACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklama ile "SED hizmetimiz ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin bütünlüğünü korumayı, ekonomik nedenlerle çocuklarımızın ailelerinden uzaklaşarak farklı ortamlarda büyümelerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın aileleriyle bir arada, sağlıklı bireyler olarak geleceğe hazırlanmalarını önemsiyoruz.

SED ile aileler çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. SED sadece maddi destekten ibaret değil. SED kapsamındaki çocuklarımıza sosyal ve kültürel faaliyetlere katılma imkanı da sağlıyoruz. Onlar için farklı etkinlikler düzenleyerek sosyalleşmelerini, kültürel yönden gelişmelerini destekliyoruz" diyerek 2023 yılında ödenecek rakamları memur maaş zammı üzerinden arttırdıklarını söyledi.

Söz konusu rakamlar;

Okul öncesi dönemde çocuğu olan aileler için 2 bin 49 TL,

İlköğretim döneminde çocuğu olan aileler için 3 bin 90 TL

Ortaöğretim döneminde çocuğu olan aileler için 3 bin 295 TL

Eğitim görmeyen çocuklar için 2 bin 59 TL

Üniversite döneminde çocuğu olan aileler için 3 bin 708 TL olarak ödenmektedir.

SED 2023 BAŞVURUSU NEREDEN NASIL YAPILIR, E-DEVLET BAŞVURU EKRANI?

e-Devlet üzerinden SED başvurusu yapmak isteyen kişilerin kimlik numarası ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama bölümüne SED yazması yeterli olacaktır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu ekranı üzerinden okula giden çocuğu olan aileler başvuru yapabilmektedir.

 

 

E DEVLET ÇOCUK YARDIMI BAŞVURU EKRANI : https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi