Takdir teşekkür belgesi alanlara devlet desteği iddiası doğru mu? Takdir teşekkür alanlara para yardımı veriliyor mu, 5 bin 104 TL devlet desteği olayı nedir?

2023-2023 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona erdi, karneler aldı. Karnelerle birlikte pek çok öğrenci takdir ve teşekkür belgelerini aldı. Öğrenciler tatillerine devam ederken “Takdir ve teşekkür belgesi alanlara devlet desteği” haberlerine denk gelince, takdir teşekkür alanlara parası yardımı yapılıp yapılmadığını sorgulamaya başladı. Peki, Takdir ve teşekkür belgesi alanlara para veriliyor mu? Takdir teşekkür alanlara devlet desteği başvurusu nedir?

 

 

 

Karnelerle birlikte Takdir ve teşekkür belgeleri de alındı. Sosyal medya üzerinden “Takdir ve teşekkür belgesi alanlara para veriliyor” iddiaları dolaşınca öğrenciler Takdir ve teşekkür belgesi alanlara para veriliyor mu? Takdir ve teşekkür belgesi alanlara devlet desteği nedir?

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ ALANLARA PARA VERİLİYOR MU? 



Takdir teşekkür belgesi alanlara devlet desteği iddiaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başarı Teşvik Programı açıklaması sonrası arttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başarı Teşvik Programı kapsamında birçok devlet okullarında okuyan ve dereceye giren öğrencilere başarı desteği verileceğini açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada ''Öğrencilerimize sesleniyorum, başarı teşvik programı. Sosyal yardım alma hakkına sahip olan ailelerimize mensup devlet okullarında okuyan, dereceye giren öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yüksek öğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar desteği vereceğiz. YÖK'ün belirlediği dünyada ilk 500 üniversiteye girme hakkını kazanan öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı desteklerini sağlayacağız. ''Aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarında işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor, sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Bu program için 1,5 milyar liralık bütçe ayırdık.'' ifadelerine yer verdi.

Ayrıntılı bilgi ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulacak.

Takdir teşekkür belgesi alanlara devlet desteğine yönelik resmi bir açıklama yok, söz konusu iddianın “Başarı Teşvik Programı” kapsamında ortaya atıldığı düşünülüyor.