Kazalardan Korunma ve İlk Yardım metni cevapları ve soruları, Ada Matbaacılık 2. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 165-166-167-168-169-170 (Sağlık ve Spor Teması)Kazalardan Korunma ve İlk Yardım Metni Cevapları
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ada Matbaacılık Sayfa 166 CevabıOyun oynarken kazalardan korunmak için neler yapıyorsunuz?- Cevap: Kendimi korumak adına çok dikkatli davranıyorum. Bisiklete biniyorsam kask takıyorum. Tehlikeli aletlerle oyun oynamıyorum, o aletlerle şakalar yapmaya çalışmıyorum.
1. ETKİNLİK
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ada Matbaacılık Sayfa 167 CevabıMetinle ilgili resmi inceleyiniz. Metnin başlığından ve resimlerinden yararlanarak konusunu tahmin ediniz.- Cevap: Bu metinde yer alan resimlerden anladığım kadarıyla oyun oynarken yaralanan çocukların başından geçenler anlatılmaktadır.
2. ETKİNLİK
Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.Ev kazalarını önlemek için olması gereken önerileri kim anlatıyor?- Cevap: Ev kazalarını önlemek için alınması gereken önerileri, ilk yardım acil servisinde çalışan bir doktor anlatıyor.
- Cevap: Kazaları önlemek için büyükler prizleri , priz koruyucularla kapatmalı, kıvrık halı kenarları düzeltilmeli , merdivenler aydınlık olmalı ve kaygan olmamalı, küvete kaymayı engelleyen malzeme konmalı, yere dökülen yağ gibi maddelerin hemen silinmesi, ilaç ve besinlerin son kullanma tarihini kontrol etmeli ve süresi bitenleri kullanmalıdır.
- Cevap: Elektrikli ev aletlerini ve elektrikli oyuncakları ıslak elle kullanılmamalı , prizlerle oynanılmamalı, oyun bittikten sonra ayağa takılacak oyuncaklar kaldırılmalı, ev merdivenlerinden inerken trabzanlara tutunmalı, yüksek yerlere çıkmak için masa gibi şeyleri üst üste koymamalı, onun yerine merdiven kullanmalı, keskin alet eldeyken koşulmamalı, özellikle yeni yürümeye başlayan çocukların eline cam eşya ve yutabileceği oyuncaklar verilmemelidir.
- Cevap: Ev kazalarında vücuttaki kanamayı durdurmak için temiz bir elle bastırılmalı ve bir süre kaldırılmamalıdır. Batan nesne çıkartılmamalı ve etrafı bandajla sarılarak hemen en yakın hastaneye gidilmelidir.
3. ETKİNLİK
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ada Matbaacılık Sayfa 168 CevabıAşağıdaki kelime ve kelime gruplarını, ilgili resmin altına yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri konuşmalarınızda kullanınız.- Cevap:

- Cevap: Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır.
- Cevap: Geçen gün izlediğim bir filmde evin hanımı yerleri sildi hiç bir uyarı yapmadan da eşi aşağı inerken izledi. Sonra da adam çok fena bir şey kaydı. Sonra kadın şok oldu. Böyle bir kaza izledim.
- Cevap: Bu etkinliği sınıfça yapmalısınız.
4. ETKİNLİK
Evde, okulda, arabada ilk yardım malzemelerinin içine koyulduğu çantayı inceleyiniz. Üzerinde hangi şekil var? Bayrağımızdaki şekilden farkı nedir?- Cevap: Bayraktan farkı yıldız yoktur. Üzerinde sadece ay resmi vardır. Bu da aslında Kızılay’ın sembolüdür.
- Cevap: Çantayı bu şekilde boyalamalısınız.

- Cevap: Çoğu bizlere bilgi vermek için konulmuşlardır. mesela Dikkat yazısının olduğu tabela ya da park aracı ya da engelli park aracı gibi işaret ve levhalar bizlere yol göstericidirler.
5. ETKİNLİK
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ada Matbaacılık Sayfa 170 CevabıOyun oynarken hiç düşüp yaralandınız mı? Yaşadığınız bir olayı ve size yapılan ilk yardımı sırasıyla yazınız. Yazarken harfler, kelimeler ve cümleler arasında uygun boşluk bırakmayı unutmayınız.- Cevap: Küçükken oyun oynarken düşüp yaralanmışlığım vardır. Okulun bahçesinde oynarken dizim bir taşa çarptı. Beden eğitimi Öğretmenimiz hemen oracıkta ilk müdahaleyi yaptı. Dizimi önce temizledi sonra oksijenli su koydu sonra da temiz bir bezle sardı. Bu şekilde müdahalede bulunmuştu.










